סרט הקומיקס הטוב של השנה, בחירת צוות אתר מולטיוורס

אנחנו מתחילים את סיכומי השנה של צוות האתר. העלנו סקר פנימי בו כל אחד מאנשי הצוות לדורותיו (כ-15 איש), התבקש לבחור את הסרטים והסדרות שהם הכי אהבו השנה, את התוצאות נביא בשבוע הקרוב, שסוגר את שנת 2017. נתחיל בבחירת הסרט הטוב ביותר של השנה שמבוסס על דמויות קומיקס. בעוד שהמקום הראשון היה יחסית צפוי, מה שמוביל לשם, היה קצת פחות צפוי, לפחות לא מבחינת אנשי האתר. השנה הוקרנו בבתי הקולנוע בישראל 10 סרטים שהתבססו על דמויות קומיקס. כל אחד מאנשי הצוות התבקש לבחור את שלושת הסרטים הטובים ביותר לדעתו.

מתוך העשרה, שלושה סרטים לא זכו ולו אפילו לבחירה אחת מאנשי הצוות. הסרט הראשון שנשאר גלמוד הוא העיבוד הקולנועי למנגה (והאנימה) המפורסמת “הרוח במעטפת” בכיכובה של סקארלט ג’והנסון. שי גבסו הלך לראות את הסרט ובביקורתו כתב “מה שאנחנו זוכים לו הוא סרט אקשן עם סממנים מחאתיים, עולם עתידני ורעיונות פילוסופיים שנזרקים כססמאות. הצפייה עוברת מהר, אך החוויה לא נחקקת לעומק ולא משאירה חותם”. הסרט השני שלא זכה לאף הצבעה הוא “ולריאן ועיר אלף הכוכבים” של לוק בסון, שנכשל בקופות וגרם כמעט לאולפן שלם לקרוס. טל מיכלס שהלך לראות את הסרט דווקא היה סלחני אליו, וכתב בביקורת: “ולריאן ועיר אלף הכוכבים” הוא לא סרט רע. הוא סרט מעט חלש ומעט משעמם. הוא סרט נעים מאוד לעיניים והמסר שלו עובר בצורה מאוד ברורה. השחקנים שלו בנאליים אך האקשן בו מספק.” הסרט השלישי שלא זכה לאף ניקוד, וכאן דווקא הפתעה, הוא “ליגת הצדק”. הדר תומאס פרי שראה את הסרט מאוד אהב אותו נתן לו ציון כמעט מושלם: “אחרי צפייה ב”ליגת הצדק” יש בי תקווה קטנה שאולי, רק אולי, היקום הזה יתפתח להיות יותר ממה שהוא כרגע – אופטימי ומלא תקווה.” וכעת, לסרטים שכן זכו להתייחסות:

מקום שישי – “פצצה אטומית”

Atomic Blonde movie review - Header

עיבוד האקשן הקשוח עם השחקנית הקשוחה לא פחות שארליז ת’ארון שבגיל 42 מצליחה להסתדר עם קטעי אקשן מלאי אנרגיה וכוריאוגרפית מסובכות בצורה נהדרת. נעמה שטיין שראתה את הסרט, נתנה לו ציון כמעט מושלם וכתבה: “אין ספק שהסרט עושה את העבודה – האקשן טוב, הקאסט נהדר, הבימוי מעולה. אבל מה בעצם מייחד אותו מכל סרט ריגול אחר בתקופת המלחמה הקרה? אולי זו העובדה שהוא בהובלת אישה, ומדגיש את החוזק שלה כמו גם את החולשות שלה. הוא עושה את מה שלארה קרופט עשתה לעולם הגיימינג: מציג אישה בחזית, אישה חזקה, עצמאית, קשוחה ורגישה בו-זמנית, אך לא תמיד עושה זאת בצורה הפמיניסטית ביותר.”

מקום חמישי – “וונדר-וומן”

wonder woman final trailer - Header

ההפתעה (הלא טובה) של הסקר הזה. היינו בטוחים שעם כל ההייפ, ועם כל הביקורות המהללות שלא לדבר על הבאזז האינטרנטי (כמו למשל בחירת הסרט כאחד מעשרת הסרטים הטובים של 2017 על ידי המכון האמריקאי לקולנוע) חשבנו שהסרט יגיע למקום גבוה יותר. אבל, העם אמר את דברו, או יותר נכון, לא אמר את דברו ולא הרבה הצביעו בעד הסרט. ניצן ניקי מור, שכתבה על הסרט, חושבת שלחלוטין מדובר באחד הסרטים הטובים של השנה, בלי קשר לקומיקס או לא: “לציניקנים אומר שזה הסרט הכי טוב של DC מהדור החדש של הסרטים והרבה בזכות הבמאית, פטי ג’נקינס (“מונסטר”).

מקום רביעי – “קינגסמן: מעגל הזהב”, “שומרי הגלקסיה חלק 2”

Kingsman The Golden Circle 013

הפתעה נוספת, לא בגלל שהסרט הגיע למקום רביעי, אלא בעיקר כי הוא הצליח לעקוף את “וונדר וומן” למרות שמחלקת יחסי הציבור של הסרט השקיעו הרבה פחות מאמצים במרשתת העולמית. עדיין, סרט ההמשך ללהיט המפתיע משנת 2015 טיפס במעלה הסרטים הטובים המבוססים על קומיקס שהוקרנו השנה בבתי הקולנוע. טל מיכלס, שביקר גם את הסרט הראשון, הלך לראות את “מעגל הזהב” ופסק: “אם התבלבלתם ואתם אומרים לעצמכם ‘לא הבנתי, נשמע כמו אחלה סרט לחג’ אתם צודקים. למרות שהוא לא מתעלה על הראשון (כי הראשון הוא הראשון ואין מה לעשות) “קינגסמן- מעגל הזהב” טוב לא פחות מקודמו. לכו לראות ושאלוהים ינצור את המלכה.”

guardians-of-the-galaxy-a-team-header

הסרט הנוסף שהגיע למקום הרביעי, “שומרי הגלקסיה חלק 2”, הוא גם בגדר של הפתעה, כי היינו בטוחים שהוא יגיע למקום גבוה יותר. ההימור שמרוול לקחו ב-2014 הצליח להם בגדול. חבורה של גיבורים זניחים שאף אחד (להוציא קוראי הקומיקס) לא באמת ידע מי הם, השתלטו על רשימת שוברי הקופות של אותה שנה, וסרט ההמשך הבטיח, וגם קיים. הוא היה גדול יותר, בומבסטי יותר, ניסה להיות מצחיק יותר, אבל… גם היה עמוס ומפוזר יותר. טל מיכלס שראה וכתב על הסרט ציין: “לא רק שנהניתי מ”חלק 2″, בעיניי מדובר בהמשכון המתעלה על המקור. נהניתי אפילו יותר ולא הייתי צריך לחכות לסרט שלישי כדי לקבל דברים שהסרט הזה גרם לי לרצות לראות.”

מקום שלישי – “ספיידרמן השיבה הביתה

Spiderman character study video - Header

אחרי שנים רבות, דמותו של פיטר פרקר/ספיידרמן חזרה לידי מרוול (מבחינת זכויות קולנועיות) לתקופה מוגבלת שעדיין לא ברור מה יהיה בסופה. המסע לחיפוש השחקן המושלם לגלם את פיטר פרקר היה מתוקשר ורוב אתרי הגיקים דיווחו על כל שמועה, רכילות וציוץ טוויטר שרמז על התקדמות. בסופו של דבר נבחר טום הולנד, שנראה כי יש קונצנזוס שהוא הפיטר פרקר המושלם. לגבי האיכות של הסרט, “ספיידרמן השיבה הביתה” הקונצנזוס היה קצת פחות… קונצנזוס. הביקורת שהעלינו  על הסרט התייחסה לעניין: “ספיידרמן השיבה הביתה” הוא בהחלט סרט ראוי לקולנוע, הוא סרט קיץ מאוד מהנה וסרט גיבורי על שמנסה להיות קצת שונה. טום הולנד ומייקל קיטון הם בחירות מושלמות לתפקידים וג’ון ווטס הבמאי, יודע לעבוד עם שחקנים צעירים. גדול, נפלא, מדהים, מושלם?! לא, ממש לא.”

מקום שני – “לוגאן – וולברין”

logan-003

שירת הברבור של יו ג’קמן כוולברין, אחרי יותר מ-15 שנה שגילם את הדמות, זכתה לאהדה גדולה אצל צוות הכותבים של האתר. הסרט, שהביא ניחוח חדש, אחר, ורציני לעולם סרטי גיבורי העל של מרוול, זכה לאהדה של הביקורות… חוץ מאשר אצל שי גבסו שלנו, שכתב: “יש לי מדד מתי סרט מוצלח ומתי הוא רק בסדר. אם אני מסתכל על השעון כדי לשער עוד כמה זמן נותר לי, משמע הסרט כבר מיצה את עצמו. זה אכן מה שקרה. שעה וארבעים דקות לתוך הסרט כבר התחלתי להיות חסר סבלנות לסיום המיוחל. הבנתי את הטון המאוד ברור ואחיד וקיוויתי להגיע לסיום מרגש שקושר לאירועים שקרו לאורך הסרטים ולחלק מהדמויות הקאנוניות שהופיעו בהן. לא רק שהסרט היה ארוך מידי, מחלה מודרנית שתוקפת את כל הסרטים בשנים האחרונות, אלא שגם הסיום לא סיפק את המבוקש אלא היה “רק בסדר”.

מקום ראשון, “ת’ור – ראגנרוק”

Thor Ragnarok featurettes and comics origin - Header

כבר בטריילרים הרגשנו שיש כאן משהו שונה, כבר במסע יחסי הציבור הבנו שת’ור שינה את עורו. עד כמה הוא שינה? את זה לא יכולנו לצפות. “ת’ור ראגנרוק” בהחלט היה ההפתעה של השנה, אחרי שני סרטים רציניים עד מוות (ולא הכי טובים) הגיח הגיבור עם טונות של כריזמה לסרט שלישי שלקח את כשרונו הקומי (המופלא יש להגיד) של כריס המסוורת’ והכניס אותו לסרט ששינה לחלוטין את הכיוון של אחת הדמויות הפחות מוערכות ביקום הסינמטי של מרוול. התוצאה, חגיגה ויזואלית מצחיקה ונהדרת שרק גורמת לכולנו להתחנן לאלי מרוול שיביאו לנו סרט רביעי בסדרה (ועדיף עם הבמאי טאיקה וואיטיטי). ניצן ניקי מור שכתבה על הסרט הוסיפה: “אפשר לומר שבצורה מסוימת ראגנרוק הוא סוג של פרודיה על עצמו. רוב הדמויות נוצרו כאתנחתא קומית בסרט שכולו אתנחתא קומית. זה לא אומר שלא היו רגעי דרמה טובים או סצנות אקשן מצוינות ומטריפות ויזואלית אבל זה כן אומר שכמעט כל התסריט נכתב בצורה שהמטרה העיקרית היא לגרום לקהל לצחוק או מינימום לחייך ממש הרבה. אם אתם מחפשים המלצה התשובה היא דיי ברורה: לכו תראו את הסרט ולא תצטערו לרגע!”

זהו, חלפה לה שנה, ובשנה הקרובה נזכה לראות לא מעט סרטים המבוססים על קומיקס, כשהסרט הגדול הראשון הוא “הפנתר השחור” שימשיך את היקום הסינמטי של מרוול וינחת בבתי הקולנוע בישראל ב-15 בפברואר 2018.

השאר תגובה