ביום ראשון בערב (שעון ישראל) הוצג הפוסטר הרשמי של “מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר”, הסרט השביעי בסדרה בבימויו של ג’יי ג’יי אברמס (“סטארטרק”). אתמול לפני הצהריים נפתחו הקופות לרכישת כרטיסים ברשתות בתי הקולנוע השונות – פתיחת המכירה הכי מוקדמת בתולדות ישראל – לקראת הקרנת הבכורה ב-17 בדצמבר (עם מספר הקרנות חצות בלילה שלפני). ואילו היום לפנות בוקר שוחרר הטריילר החדש של הסרט.
הסרט יהווה את תחילתה של טרילוגייה שלישית בסדרה, המשך לאירועי הטרילוגייה המקורית (פרקים 4-6), כמו גם סרטי ספין-אוף שונים, כגון סרט על הרפתקאותיו המוקדמות של האן סולו.
בסרט יככבו מספר שחקנים צעירים לצד עיקר הקאסט המקורי שחבריו ישחזרו את תפקידיהם כמבוגרים: האריסון פורד (האן סולו), מארק האמיל (לוק סקייווקר), קארי פישר (ליאה אורגנה), אדם דרייבר (קיילו רן), דייזי רידלי (ריי), ג’ון בוייגה (פין), גוונדולין כריסטי (קפטן פאזמה) אוסקר אייזיק (פו דאמרון), לופיטה ניונגו (מאז קנאטה), אנתוני דניאלס (C-3PO), פיטר מייהו (צ’ובאקה), קני בייקר (R2-D2) ומקס פון סידוב הותיק בתפקיד לא ידוע. זאת בנוסף שחקנים רבים נוספים, ביניהם פרצופים מוכרים מהסרטים הקודמים בסדרה.
אברמס כתב את התסריט לצד לורנס קסדאן (“מלחמת הכוכבים פרק 5: האימפריה מכה שנית”, “שודדי התיבה האבודה”) ומייקל ארנדט (“צעצוע של סיפור 3”).