אין הרבה דברים שעולם הגיקים מחכה לו כמו לעונה השלישית של “ריק ומורטי”. ואתמול, ה-1 באפריל, יוצרי הסדרה שהפכה לקלאסיקה מודרנית כבר בפרק הראשון שלה, דן הרמון וג׳סטין רוילנד העניקו לנו את המתיחה האולטימטיבית – הפרק הראשון של העונה השלישית והסופר מצופה של הסדרה!
כן, אז Adult Swim העלו את הפרק לתקופה קצרצרה של 24 שעות שהסתיימה בחצות בו נכנס אלינו ה-2 באפריל (מה שאומר שבישראל יכולנו לראות את הפרק עד שעה 10 בבוקר של יום ראשון). הפרק הועלה בסטרימינג ורץ בלופ, ואם הגעתם אליו באמצע, כל מה שנותר לכם לעשות זה או לראות אותו מהאמצע ואז להשלים אותו כשיתחיל שוב, או להמתין שיסתיים ויתחיל מחדש.
במהלך השנה וחצי האחרונות, מעריצים ברחבי העולם שואלים את עצמם את השאלה האולטימטיבית- מתי נקבל את העונה החדשה של ריק ומורטי.
המעריצים (כולל אנחנו כאן באתר) עוקבים באדיקות אחרי ההתפתחויות השונות ואחר כל ציוץ וסטטוס שרוילנד והרמון מעלים. בסופו של דבר השניים ידועים בתור זוג יוצרים שאוהבים למתוח את הגבולות של הצופים שלהם ולעשות מהומה על שום דבר, לכן כבר הורגלנו לקחת כל דבר שהם מעלים בעירבון מוגבל. מאוד מוגבל. כל כך מוגבל שברשת בכלל רצות תיאוריות שהעונה השלישית היא פיקציה מוחלטת ולא תהיה כזאת לעולם, רוילנד והרמון עובדים על כל העולם.
אבל אתמול, הכל השתנה. זה התחיל בסרטון שרץ ברשת ומראה את ריק היכן שעזבנו אותו – בכלא הבין גלקטי, עצוב וממורמר. כמיטב המסורת של הרמון ורוילנד היה מדובר בסרטון שלא הראה כלום ושום דבר, וכמעריצים, היינו בטוחים שזו סתם מתיחת אחד באפריל מעצבנת.
אבל אז, ברשת Adult Swim, בו משודרת ריק ומורטי בארה״ב, במקום לשדר פרק חדש של דרגון בול סופר שודר הפרק הראשון של העונה השלישית של ריק ומורטי בהפתעה מוחלטת, ולאחריו פרומו קצר שאומר ששאר הפרקים ישודרו בקיץ. וכאמור לאחר שידור הפרק בארה״ב פורסם ברשת לינק לאתר של Adult Swim ובו שודר הפרק בלופים עד לממש לא מזמן, לצערנו, בזמן שאתם קוראים את הסקירה הזו, הלינק כבר לא זמין ואין דרך לראות את הפרק מלבד לחכות שיעלה לשירותי הסטרימינג השונים בזמן הקרוב. מה שכן, אל תאבדו תקווה ונסו את הלינק הבא, תגיעו לעמוד ובו כתוב Adult Swim, לחצו על PLAY חכו והתפללו שיעבוד.
אזהרת ספוילרים בפסקאות הקרובות – אנחנו מזהירים מספוילרים בפסקאות הקרובות – אם אתם ממשיכים לקרוא את הפסקאות הקרובות, תתקלו בספוילרים
ואיך הפרק? הפרק מתחיל כמעט בדיוק מהנקודה שעזבנו את הסדרה בסוף העונה הקודמת, ריק תקוע בכלא הבין גלקטי, משפחת סמית׳ פחות או יותר מפורקת בגלל העניין, חוץ מג׳רי שחי את החיים ומקבל כל הזמן קידומים בעבודה. יום אחד סאמר מאבדת את שפיותה ומחליטה לשחרר את ריק מהכלא, מה שהיא לא יודעת זה שריק כבר תכנן את הבריחה שלו לפרטי פרטים.
אין הרבה מה לספר מעבר, מכיוון שכמו שרק ריק ומורטי יכולים – הפרק מסתבך ומסתבך, מערב יקומים שונים, קריצות לפרקים קודמים ומלא בכל הנונסנס שכבר הורגלנו לראות מהרמון ורוילנד, וסביר להניח שצריך לראות את הפרק לפחות עוד 3 פעמים כדי באמת לקלוט את כל הEaster Eggs שבטח יש שם.
דבר אחד מאוד מעניין שקרה בפרק הוא הפלאשבאק בו רואים איך ריק בנה את אקדח המעבר בין יקומים, או שרואים גרסה אחת של איך ריק בנה את האקדח, כי כמו שאנחנו יודעים – בריק ומורטי לא שואלים שאלות, כי סביר להניח שלא נקבל עליהם תשובות. או שכן. מתישהו. כי זה רוילנד והרמון. ואף אחד לא יודע מה עובר להם בראש חוץ מהם. אולי. ואולי נקבל תשובות עוד 97 שנים. בעונה 9. ואולי לא. וואבה לאבה דאב דאב!!!!!
ציון: 5 מתוך 5 בלי לחשוב.