Star Wars – חוברת מספר 1 – האם המילניום פלקון ממריאה?

ג’ייסון אארון (כתיבה) וג’ון קאסדי (אומנות) עולים לסיפונה של המילניום פלקון בסדרה הרצה החדשה מבית Marvel אשר מחזירה את הדמויות האהובות מסרטי “מלחמת הכוכבים” המוקדמים לעולם הקומיקס. השאלה האם החללית הישנה עדיין מצליחה להמריא?

זה כבר כמה חודשים אשר מעריצי Star Wars מסביב לעולם מצפים לסדרות הקומיקס החדשות של סדרת הסרטים האגדית, והפעם מבית מארוול. החוברות יוצאות לכבוד ולקראת יציאת הסרט השביעי בסדרה, אותו נוכל לראות בסוף השנה. לצידם עומדים מעריצים נוספים – אלו של הכותב ג’ייסון אארון (Wolverine & the X-Men) והצייר ג’ון קאסדי (Astonishing X-Men), היוצרים של הסדרה הראשונה מבין השלוש, אשר גיליונה הראשון יצא לא מכבר.א ארון ידוע בכתיבתו ההומוריסטית והקלילה ואילו קאסדי באומנותו הרצינית והמרהיבה. יותר מולטיוורס מזה לא צריך לבקש.

Star Wars 001-013 - 1

לכאורה – שלושת היסודות הללו היו צריכים לגרום לחוברת הראשונה להיות כזו שכולם ידברו עליה ומי שלא יודע על מה מדובר – ירוץ לקנות. לכאורה, אך לא כך הדבר. הכותר, שהוא סדרת הדגל בסיפורים החדשים ביקום “מלחמת הכוכבים”, בא לחבר בין נקודת הזמן בה הסתיים הפרק הרביעי של סדרת הסרטים, “תקווה חדשה” (1977), לבין נקודת הזמן בה התחילה עלילת הפרק החמישי – “האימפריה מכה שנית” (1980). והנה לכם יסוד רביעי ליצירת הצלחה בטוחה – התמקדות בתקופה הקלאסית והנוסטלגית של סדרת הסרטים של לוקאס.

החוברת מחזירה את הפוקוס לדמויות הישנות והטובות – לוק סקייוקר, הנסיכה ליה, האן סולו, R2D2, C3PO וצ’ואי, המורדים באימפריה אותה מנהיג דארת’ ויידר. כמו כן, הכותר שומר על הויזואליזציה של הסרטים, עם ההתחלה האהובה והכיתוב הנודע A long time ago in a galaxy far,far away בפונטים המוכרים, ואז מעבר ללוגו של הסרט/קומיקס, הרולר העולה המסביר את הרקע, וכמובן, החלל הריק, אליו נכנסת חללית קטנה המתקרבת לכוכב…ממש כאילו ישבנו בבית הקולנוע אי שם ב- 1977 וראינו זאת לראשונה.

Star Wars 001-022 - 2

כבר בהתחלה, ב”רולר”, באותן אותיות צהובות הנמתחות על רקע החלל, כמו בסרטים, מוסבר לנו שהסיפור עוסק בניסיונותיהם של הקבוצה למגר את האימפריה לחלוטין לאחר שלוק סקייווקר השמיד את כוכב המוות ב-“תקווה חדשה”.

אארון מנסה לתת לנו את הנוסחא הקלאסית – המורדים מגיעים לכוכב ברשות האימפריה בתחפושת, מנסים להערים על חיילי האימפריה וכמובן שהעלילה מסתבכת: זהותם נחשפת במהרה, חיילי האימפריה ואויבים ותיקים מגיעים והמילניום פלקון לא יכולה להמריא. כיצד הם יצאו מזה הפעם? – תוהים הקוראים במתח…לא בטוח בכלל.

Star Wars 001-015 - 3

האומנות של קאסדי מרהיבה כתמיד, כתיבתו של אארון קלילה כהרגלה והדינאמיקה בין ליה לסולו עדיין מעלה חיוך מתרפק. אבל המילניום פאלקון, כאמור, לא מצליחה להמריא. הסיבה העיקרית לכך היא משום שהעלילה לא מותחת אותנו – אנחנו יודעים היטב להיכן היא צועדת. אל “האימפריה מכה שנית” האהוב. כך שאנחנו לא נסחפים אחר הסכנות כי אנחנו יודעים מה עולה בגורלה של כל דמות.

מצד שני – הכותר לא שם את אפקט המתח כמטרה לנגד עיניו. הסיפורים אמורים להשלים לנו מידע על הדמויות וההתפתחות שלהן בין הסרטים. אבל גם כאן ישנה בעיה – כי אם יש משהו יותר בעייתי מלהציג סיפור חדש לחלוטין עם דמויות חדשות לחלוטין שלא ניתן לדעת איך הקהל יגיב אליהם, זה לגעת בסיפורים ישנים ודמויות ישנות וקאנוניות ולנסות להפיח בהן חיים חדשים עבור קהל ותיק.

Star Wars 001-000 - 4

כמו רבים אחרים, טרילוגיית הסרטים המקורית הייתה אבן דרך בחיי כגיק מתבגר. וכמו רבים אחרים – חיכיתי ליציאת כותרי הקומיקס החדשים מבית מארוול – גם בגלל צוות היוצרים. אבל נראה כי עדיף להיזכר בעבר בדרכי שלי, ושאם ממש אתגעגע – אעדיף להפעיל את הדי.וי.די ולצפות במילניום פלקון חוצה את החלל במהירות האור כמו שעשו את זה אז.

ציון: 3
ratings-3

3 thoughts on “Star Wars – חוברת מספר 1 – האם המילניום פלקון ממריאה?”

  1. סיפורים שמתרחשים בין סרט לסרט אחר(או יותר נכון, בין כל משהו במדיה לסיקוול שלו) באמת חסרי פאקטור של מתח(למרות שיש משחק אחד שעבר את זה בחוכמה. הם השתמשו בקומיקס הקצר שגישר בין שני המשחקים, כדי להציג דמות חדשה לגמרי שלא ראינו פיזית, ולא ידוע מה הסוף שלה, אז המתח קיים).
    מצד שני, אנשים לא קוראים את זה בשביל המתח כמובן…;)

  2. מסכים בעיקרון. גיליון ראשון משמים שמוביל אל הנודע. שני יוצרים דגולים ואמנות סמי-ריאליסטית לא עושים את העבודה בתוצר שנועד בעיקר לשמר ולחזק מותג קיים. החשיבות ההיסטורית של Star Wars #1 תיוותר, כפי הנראה, בגבולות כמות העטיפות החלופיות המטורפת שהופקה, וההשתלטות על מצעדי המכירות.

השאר תגובה