בחירות 2016 – סרט הז’אנר, ספין אוף, סיקוול, ריבוט הטוב של השנה, בחירת צוות מולטיוורס

אחרי שצוות מולטיוורס בחר את סרט הקומיקס הטוב של השנההתכנסנו לבחור את הסרטים הטובים בשלוש תתי קטגוריות: סרט הז’אנר הטוב של השנה, הספין אוף/ריבוט/רימייק הטוב של השנה וההמשכון הטוב של השנה. הקרב על המקומות הראשונים היה קרוב ועם לא מעט דיונים. השארנו בצד את קטגוריית סרט האנימציה הטוב של השנה, שאת בחירת אנשי הצוות תוכלו לגלות בקרוב.

ההמשכון המוצלח של השנה:

חברי צוות האתר התעלמו לחלוטין משני סרטים שהיו אמורים להיות שוברי קופות אבל עלו וירדו במהירות מן המסכים, גם בארץ וגם ברחבי העולם. הראשון, “עידן הקרח 5” השאיר את כולם קרים כקרח כלפיו,כולל טל מיכלס שכתב ביקורת כשהסרט יצא וביקש בכל לשון של בקשה, עצרו. הסרט השני שלא הרשים במיוחד את צוות האתר הוא “התופת”, הסרט השלישי בסדרת סרטי “צופן דה וינצ’י” בכיכובו של טום הנקס. הסרט, שהפקתו מרשימה אך נשאר חלול, לא זכה ולו בקול אחד. אבל איזה המשכונים כן משכו את עינינו? להלן ששת המקומות הראשונים:

6. צבי הנינג’ה: יוצאים מהצללים

null

אין הרבה מה להגיד על ההמשכון הזה, שזכה לקול אחד, להוציא העובדה שהוא קיים. בארץ בחרו להוציא אותו לקולנוע בדיבוב לעברית וכך, כנראה, הורידו באחוז ניכר את כמות הצופים הבוגרים יותר שאולי היו הולכים אליו. גם בעולם, הסרט בהפקת מייקל ביי לא ממש זכה להצלחה, אבל כן זכה לביקורות גרועות.

5. אליס מבעד למראה / היום השלישי התחדשות

INDEPENDENCE-DAY-RESURGENCE - new trailer - Header

“היום השלישי התחדשות” הוא כנראה ההמשכון שאף אחד לא רצה, אבל בעזרת טריילרים וסצנות מרהיבות הצליח ליצור עניין לפני שיצא לקולנוע. אולם מה שהיה אמור להיות אחד מהלהיטים הגדולים של קיץ 2016, התגלה כבלגן ויזואלי חסר תוכן. לפחות על פי הביקורת שהעלינו: “היום השלישי: התחדשות” אינו מחדש שום דבר, אבל הוא שיא הטכנולוגיה. אם אתם רוצים להשאיר את המוח והרגש בבית ולראות ספקטקל מרהיב של אפקטים והרס, זה הסרט בשבילכם. אם אתם צריכים קצת מעבר כדי ליהנות מסרט, הישמרו. “אליס מבעד למראה” ללא ספק היה אחת האכזבות הגדולות של השנה. לא מעט מאוהבי הסרט הראשון התאכזבו מאוד מההמשך, בהם הדר תומס פרי, שכתב בכאב לב על הסרט כשהוא יצא: “ספק אם מישהו בצוות ההפקה של הסרט ידע מה הוא עושה, ואני לא חושב שאפילו חובבי ברטון הגדולים ביותר יאהבו את הסרט. אפשר לומר שארץ הפלאות בהחלט איבדה את הפלא שלה. עצוב”.

4. קונג פו פנדה 3

Kung-Fu-Panda-3-8 -1

הסרט השלישי בסדרת סרטי “קונג פ פנדה” זכה לאהדה גדולה כשיצא לבתי הקולנוע. הוא לא הוגדר כחדשני, אבל רוב המבקרים, ובעיקר הצופים, נהנו לחזור ולפגוש את הדמויות האהובות בהרפתקה נוספת, והפעם היה לה סיפור משפחתי מרגש במיוחד – לאור העובדה שפו סוף סוף מתאחד עם אביו הביולוגי. הסרט הכניס למעלה מ-520 מיליון דולרים ברחבי העולם, וכנראה הצליח לשמור על חטיבת האנימציה של דרימוורקס מלהגיע לפשיטת רגל (נכון לכתיבת שורות אלו). טל מיכלס כתב על הסרט כשיצא: “הסרט לא רע ויש לו נקודות אור משמעותיות. אך קצת יותר מאמץ לרגש ולבדר, ופחות מאמץ “לרצות את הילדים”, היו מביאים את הכותר הנ”ל למקומות מאוד טובים”.

3. באטמן נגד סופרמן שחר הצדק

batman vs superman ultimate edition review 06

כן, הפתעה. למרות שבמשאל סרטי הקומיקס הטובים של השנה הסרט לא הצליח לזכות בקולות אנשי הצוות, ובעיקר זכה בחוסר פרגון, בשאלון ההמשכונים הוא מצליח להגיע למקום השלישי. יכול מאוד להיות שזה רק מראה כמה שנת 2016 הייתה שנת ההמשכונים הגרועים. הסרט, שהוא הסרט הראשון בהרחבה של היקום הסינמטי של DC, הוביל את הדרך ל”יחידת המתאבדים”, ובשנה הבאה ל”וונדר וומן” ו”ליגת הצדק”. נקווה כי הסרטים הבאים בכיכובם של השילוש הקדוש של DC (סופרמן, באטמן, וונדר וומן) יהיו טובים יותר.

2. סטארטרק אל האינסוף / אקס-מן אפוקליפסה

star trek beyond movie review - Header

למקום השני הגיעו שני סרטים שזכו באותו מספר הצבעות מצד צוות האתר, וגם כאן ישנה הפתעה בצורת “אקס-מן אפוקליפסה” שלא זכה ליותר מדי אהדה. לעומתו, “סטארטרק אל האינסוף” כן זכה לביקורת אוהדת שכתב הדר תומס פרי:“סטארטרק אל האינסוף” הוא בלוקבאסטר קייצי. הוא מרהיב, צבעוני, האקשן נהדר (בייחוד סצינות הקרב בחלל), עם לא מעט זיקה לחומר המקור ואפילו מצחיק (תודות לסיימון פג). נכון, הוא צפוי, הוא פועל על פי התבנית, אבל זה לא עושה אותו פחות מהנה, ואם חושבים על זה, יכול להיות שזה אפילו עושה אותו יותר מהנה. אם אתם מחפשים לצלול לתוך החלל העמוק והכיפי לשעתיים, זה הסרט בשבילכם”.

1. קפטן אמריקה מלחמת האזרחים

civil war review - Header

ללא ספק הסרט שמתגלה כאחד הסרטים הטובים שהוקרנו בבתי הקולנוע בישראל במהלך 2016. הסרט, שגם נבחר כסרט הקומיקס הטוב של השנה, הוא מותחן אקשן פוליטי, שמצליח להיות מלהיב, מרהיב וגם להעלות מספר נושאים אקטואליים לדיון. סצנת הקרב בשדה התעופה ללא ספק תיזכר כאחת מסצנות האקשן הטובות והמהנות שנעשו (בוודאי בסרטי קומיקס), לא מעט בזכות העובדה שהיא מציגה לראשונה את ספיידרמן החדש, בגילומו של טום הולנד. הסרט גם הוכיח את כוחו בקופות, כשהוא מכניס למעלה ממיליארד דולרים (408 מליון דולר מתוכם בתחומי ארצות הברית).

הספין אוף / ריבוט / רימייק הטוב של השנה

לצד המשכונים, השנה הייתה משופעת גם בלא מעט רימייקים, ריבוטים וספין אופים לסרטים ופרנצ’ייז ידועים ואהובים. חלק מההחלטות של ראשי האולפנים בארצות הברית נראו תמוהות, וזה ניכר בבחירת צוות האתר. “הצייד: מלחמת החורף”, סרט ההמשך של “שלגיה והצייד” זכה להתעלמות מוחלטת, למרות שמופיעים בו אהודי גיקים ככריס המסוורת’, ג’סיקה צ’סטיין, שארליז ת’ארון ואמילי בלאנט.

5. חברי הדרקון אליוט / האגדה של טרזן

The Legend of Tarzan001

שני עיבודים חדשים לסיפורים ישנים מצאו את דרכם למקום החמישי. גרסת הלייב אקשן של דיסני לסרט המשפחתי משנת 1977, “חברי הדרקון אליוט” לא רק שלא זכתה למסע פרסום גדול בישראל אלא יצאה לבתי הקולנוע בדיבוב לעברית בלבד, וזו כנראה אחת הסיבות שהסרט נדחק לפינה למרות שיש בו שחקנים טובים (ברייס דאלאס האוורד, רוברט רדפורד), והביקורות בסך הכל שיבחו אותו. “האגדה של טרזן” המרשים שביים דיוויד ייטס (“חיות הפלא והיכן למצוא אותן”) ובו משחקים אלכסנדר סקארסגרד, מרגו רובי, כריס וולץ וסמואל ל. ג’קסון. הסרט זכה לאהדת המבקר שלנו שכתב: “האגדה של טרזן” הוא סרט הרפתקאות מרהיב עם טעם של פעם. חוויה מצויינת להורים לקחת את ילדיהם (לא מתחת לגיל 10) ולעשות להם הכרות עם הדמות שזכתה לחיים בכתביו של אדגר רייס בורוז אי שם בתחילת המאה הקודמת.

4. ספר הג’ונגל / מכסחות השדים

Ghostbusters review - Header

שני הסרטים הללו הגיעו למקום הרביעי, למרות ש“ספר הג’ונגל” נחשב לאחד הסרטים הטובים והמוצלחים שנעשו השנה, וללא ספק נחשב לאחד המצליחים שבהם עם הכנסות הקרובות למיליארד דולרים (966 מיליון ליתר דיוק) ברחבי העולם. גרסת הלייב אקשן של דיסני לסרט האנימציה הקלאסי שלהם הצליח לגרום גם לכך שאנשים אהבו את החיות והיער המונפשות, אולם גם היו כאלה שיצאו כנגד ההחלטה הזו. אולם בלי כל ספק, סרטו של ג’ון פברו הוא חגיגה לעיניים וגם לאוזניים, כשהוא לוקח חלק נכבד מן השירים המוכרים והאהובים מהסרט המקורי ומעניק להם חיים חדשים. הסרט השני שהגיע למקום הרביעי הוא אולי הסרט המושמץ ביותר של 2016, אולם בניגוד ל”יחידת המתאבדים” שזכה להשמצות אחרי שעלה לאקרנים והתגלה כהבטחה שלא מצליחה בכלל לקיים, “מכסחות השדים” זכה לקיתונות ושטנה ברשת חודשים לפני שבכלל יצא, ואפילו חודשים לפני שבכלל נראה טריילר ראשון שלו. טל מיכלס כתב על הסרט כשיצא: ““אין ספק שמסע ההשמצות שקדם לסרט (ואף מקבל בו איזכור משעשע מאוד) היה מוגזם. כן, לא מדובר בסרט מהפכני, קורע או מסחרר, אבל בהחלט מהנה, מצחיק ומעט בלתי נשכח. הדבר שבוודאות יצאתי איתו מהסרט, היא העובדה שכריס המסוורת’ לא רק יודע להיות בובת קן, אלא גם יכול ממש לעבוד בקומדיות, וכמה שיותר”.

3. חיות הפלא והיכן למצוא אותן

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

הספין אוף הראשון של סדרת סרטי הארי פוטר, הוכיח את עצמו גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה ביקורתית. ג’יי קיי רולינג כתבה בעצמה את התסריט המלא לסרט (תסריט ראשון שלה) ודייוויד ייטס, ההוא מ”טרזן”, והבמאי של הסרטים האחרונים בסדרת הארי פוטר, ביים. נכון לכתיבת שורות אלו הסרט הכניס 720 מיליון דולרים ברחבי העולם וכולנו כבר יודעים שנראה לו המשכים. שי גבסו כתב על הסרט כשהוא יצא: “השפה הקולנועית של הסרט אכן קסומה – מהרגעים הראשונים בהם חיות הפלא, הקסמים והעיר ניו-יורק משתלבים במערבולת של אורבניות ראשונית לצד קסמים ותיקים ומוכרים. תמיד תזכרו שהקסמים היו פה הרבה לפני העיר הגדולה”.

2. רוג אחת: סיפור מלחמת הכוכבים

rogue-one-early-tickets-sale-header

במפתיע, “רוג אחת” לא הצליח לכבוש את המקום הראשון במשאל הצוות שלנו. מפתיע, אנחנו יודעים. אולי בגלל שלמרות שמדובר בספין אוף מרשים ביותר, עם סצנות אקשן נהדרות שאינן מביישות את הסרטים המקוריים, עדיין הוא לא היה מספיק טוב. מה שכן, ההפרש בינו לבין הסרט שבמקום הראשון הוא זעום. “רוג אחת: סיפור מלחמת הכוכבים” הוא ללא ספק ניסיון מרשים וסרט שעומד בפני עצמו, אך גם מקושר לסדרה הכל כך אהובה של הסרטים. מה שכן, הסרט הצליח לפצל את האוהדים, ולכן כתבנו על הסרט שתי ביקורות: אחת חיובית, לה קראנו ביקורת The Force: “למרות שהתסריט בעייתי והחלק הראשון שלו מבולבל ומבולגן, “רוג אחת: סיפור מלחמת הכוכבים” הוא סרט אפי, מרהיב, מלהיב ומהנה שמצליח לפנות לקהל רחב של אוהדים וגם כאלה שלא. אקשן מצוין וחצי שעה אחרונה נפלאה”; ואחת שלילית, שזכתה לכינוי ביקורת The Dark Side:“רוג אחת” הוא סרט שלכאורה יש בו את כל המרכיבים הנכונים כדי לקבל מקום של כבוד בפנתיאון של מותג “מלחמת הכוכבים”, אבל חסר לו דבר אחד קטן. לב. סרט עם המון כוונות טובות אבל התוצאה פושרת ולא מלהיבה.”

1. דרך קלוברפילד 10

10-cloverfield-lane-002

במקרה הזה הסרט הצליח להפתיע אותנו פעמיים, הוא גם נחשב כהפתעת השנה, וגם הפתעת המקום הראשון. “דרך קלוברפילד 10” שהוא לא ספין אוף רשמי אלא יותר חלק מאנתולוגיה של סרטים שמתרחשים ביקום של “קלוברפילד”, תפס אותנו לא מוכנים. הסרט יצא לאקרנים עם מסע פרסום קצר מועד שהסתיר לחלוטין את העובדה כי הוא מתרחש ביקום של “קלוברפילד” כמעט עד יום היציאה של הסרט לקולנוע. לא ידענו למה לצפות, ומה שקיבלנו היה מותחן דרמטי מדע בדיוני שרובו מתרחש במקלט, אבל החלק האחרון שלו מרהיב ועם לא מעט אפקטים. שעה וחצי בה שלושה שחקנים מצליחים לתפוס את המסך, את הקהל ואת תשומת הלב, ולגרום לנו לשבת על קצה הכיסא. צוות האתר ללא ספק התרשם מהסרט, ולמרות שהוא יצא אי שם בחודש מרץ, ההשפעה שלו נשארה ונראה כי לא עמדה לו בדרך תחרות רבה ומשמעותית.

סרט הז’אנר הטוב של השנה

בקטגוריה הזו אספנו את סרטי הז’אנר, המדע בדיוני והפנטזיה, שלא נכנסים לקטגוריה זו או אחרת ושעומדים בזכות עצמם (ולא היו הרבה כאלה השנה לצערנו, בטח שלא סרטים טובים). גם כאן היו שני סרטים שזכו להתעלמות מוחלטת מצד צוות האתר: הסרט “שווים” (שיש סיכוי גדול שלא שמעתם עליו בכלל, למרות שמשחקנים בו ניקולס הולט, שהוא ביסט מסרטי אקס-מן, וקריסטן סטיוארט, הלוא היא בלה מסרטי “דמדומים”). והסרט “הגל החמישי”סרט אפוקליפטי המבוסס על רב מכר. “הגל החמישי”, שפונה לבני נוער, לא זכה להשאיר רושם בארצות הברית ובשאר העולם, וגם לא על טל מיכלס, שכתב: “סרט שמתחיל ממש יופי ואז נכנס למערבולת של כלום ושום דבר”.

5. מלחמת האלים / העי”ג

The BFG trailer - Header

למרות שיש שמות גדולים שמקושרים לשני הסרטים הללו, סטיבן שפילברג (העי”ג) או אלכס פרויאס (“אני, רובוט”, “עיר אפילה”) שביים אל “אלי מצריים”, ולמרות שהושקעו בהפקת הסרטים הללו מאות מליוני דולרים, התוצאות היו מאכזבות בלשון המעטה. בעוד “העי”ג” זכה לאהדה מסוימת, מסע הפרסום שלו היה מינימלי ונראה כי חברת ההפקה ניסתה להצניע אותו. עדיין, מפאת חוסר סרטים ייחודיים שהוקרנו השנה בבתי הקולנוע בישראל, שני הסרטים הללו מצאו את עצמם במקום החמישי.

4. גאווה, דיעה קדומה וזומבים

Pride And Prejudice And Zombies Trailer  -Header

ממש כמו השם, מדובר באחד הסרטים ההזויים שהוקרנו השנה בקולנוע, אם אתם בצד שמצליח לראות את הצד הקאמפי, טראשי ההזוי והמשעשע, בשילוב הזה שבין דרמה בריטית איכותית לסרט זומבי מדמם, סביר להניח שנהניתם (ממש כמו חלק מאנשי הצוות שלנו). אם חשבתם שאתם הולכים לראות מיני סדרה של ה-BBC כנראה שיצאתם מאוכזבים מן ההקרנה.

3. וורקראפט

warcaft Review 02

העיבוד הראוותני והיומרני למשחק המחשב הפופולארי לא התקבל באהדה רבה ברחבי העולם, להוציא סין, שם הוא הפך ללהיט עצום, ונראה שבזכות עובדה זו יזכה לסרט המשך. אין ספק כי הבמאי דאנקן ג’ונס הצליח לבנות עולם חדש ומרגש, אך עם זאת היו בעיות לא קטנות בתסריט. בין הצופים היו כאלה שיצאו מהסרט מאוכזבים מאוד אבל גם היו כאלה שמאוד אהבו, וביניהם טל מיכלס  שכתב, כאשר הסרט על האקרנים בארץ: “אני מצפה בכיליון עיניים להמשך הטרילוגיה! ומאחל לכותרים נוספים של בליזארד לעשות את דרכם אל מסך הקולנוע העצום! ואם אפשר בתלת מימד ובאיימקס, אדרבא”.

2. המעון של מיס פרגרין

MissPEREGRINESHOME trailer - Header

הסרט, שהיה אמור להיות הקאמבק של טים ברטון לקולנוע, הוא עיבוד מרהיב, מלהיב ודי מפחיד לסדרת הספרים לנוער (לא יודע מה הנוער קורא בימינו, כשאני גדלתי זה היה השביעייה הסודית ולא ספרים על יצורים שמוציאים לילדים את העיניים). ההפקה נהדרת, האפקטים נהדרים ומגע ידו של ברטון לחלוטין מורגש. לצד השחקנים הילדים שעושים עבודה מרשימה רוב הזמן, נמצאת גם אווה גרין שהיא נפלאה, כרגיל.

1. המפגש

arrival-6001

לא היו מתחרים אמיתיים לסרט הנהדר הזה, שזכה ברוב הקולות של צוות האתר. דרמת מדע בדיונית רהוטה, עמוקה, מקורית ומרגשת, שמצריכה יותר מצפייה אחת כדי להבין מה הבמאי, דני וילנב, ניסה להעביר בעיקר בעזרת איימי אדמס הנהדרת. הסרט, שהוגדר בתקשורת כסרט “פלישת חייזרים” (משהו שלא קורה בכלל, המונח הנכון יותר הוא “הגעת חייזרים”) לכדור הארץ, מצליח לעסוק בנושאים בוערים ואקטואליים שמעסיקים אותנו, בני האדם, יום יום. סרט שמצליח להיות גם פוליטי, גם פילוסופי ואפילו, במקרים מסוימים, רוחני. גל פלודה לא הסתיר את התלהבותו: “”המפגש” הוא סרט מד”ב אינטליגנטי, מאתגר ובשום פנים ואופן לא סטנדרטי או נוסחתי. סרט אינטלקטואלי לאנשים שלא מפחדים מסרטים אינטלקטואלים”.

השאלה הנשאלת היא: האם “המפגש” יצליח לשמור על מקומו גם במשאל הסרט הטוב של השנה? את זאת נוכל לדעת רק לקראת סוף השבוע, שהוא גם סוף שנת 2016.

השאר תגובה