ביקורת, “הפלאש”, עונה 3 פרק 19 – הפלאש האחד והיחיד

את הביקורת לפרק הנוכחי של הפלאש רציתי להתחיל בסקירה של הפרק הקודם – ״אברה קדברה״, אבל, כשאני יושב ומנסה לחשוב על מה קרה בפרק הקודם של הפלאש, אני פשוט לא מצליח להיזכר. וזו בדיוק הבעיה שלי עם הפלאש – הדברים והדמויות בה כל-כך שכיחים שאם עובר שבוע, אפשר לשכוח לחלוטין מה ראית בשבוע שלפניו, אז אם הפלאש יצאו לפגרה של שבועיים, מה יגרום לי לזכור את מהלך הפרק הקודם?

המשך הקריאה כולל ספוילרים לפרק:

הפרק מתחיל פחות או יותר איפה שהפרק שלפניו נגמר – קייטלין הופכת להיות Full Blown קילר פרוסט, ובורחת ממעבדות סטאר, לאן? נגלה בסוף הפרק.

בינתיים, בארי מחליט לרוץ אל העתיד המוצג בעיתון. לאחר חישוב “מאוד מורכב” שכולל את הפרמטרים הבאים, בעיתון לא רשום כלום על סאביטר = כנראה שעד אותו זמן בעתיד הם נפטרו ממנו. על כן, על בארי להגיע לעתיד כדי לגלות מי הוא היה כל הזמן (כי, רק עכשיו חשבו על האפשרות הזו, בעצם, הוא יכול היה לדעת גם אם הוא הצליח למנוע את הריגתם של אנשים אלו ואחרים, שפשוט כל פעם ירוץ לעתיד ויקרא את העיתון… בינתיים הדבר הכי משמח לגלות הוא, שבעתיד עדיין יש עיתונים, החבר’ה בשוקן יכולים לישון בשקט עוד כמה שנים טובות. אבל אני סוטה מהדרך… בארי רץ לעתיד כדי לגלות שצוות הפלאש מגלה שסאביטר הוא בעצם… ג׳ינקינס הזקן?!

the-flash-season-3-once-and-future-flash-image-4

טוב, נכון, השתמשתי פה בשם הסקובי דואי הכי גנרי שיכולתי למצוא, אבל פה בעצם הפואנטה, בתור צופה נאמן, ואדם שקורא את הקומיקס של הפלאש דיי באדיקות, כבר לא מעניין אותי לדעת מי זה סאביטר, באמת שלא, אני רק רוצה שהסיוט הזה כבר יגמר ונפסיק שבוע אחרי שבוע לא לקבל תשובות.

בעונות הקודמות גילינו כבר מול מי אנחנו עומדים בשלב הזה של העונה, באף קומיקס שמכבד את עצמו לא היו גוררים דבר כזה למשך זמן כזה גדול, לא עם החשיבות שהם נותנים לסאביטר. “הפלאש” היא לא סדרת מתח, היא סדרת קומיקס, אם הייתי רוצה לראות סדרה שבה מגלים מי עמד מאחורי הכל כל הזמן , הייתי רואה את ריברדייל (אני רואה את ריברדייל), וההקבלה לריברדייל היא ממש לא מקרית, שתי הסדרות משודרות באותה רשת, שתיהן מבוססות על קומיקסים (טוב, אני לא בטוח שריברדייל מבוססת על משהו קיים, אבל הדמויות והמקומות בה מבוססות על הדמויות מהקומיקס הוותיק – ארצ׳י) ושתיהן חולקות את אותו מפיק – גרג ברלנטי, שזו גם ברכה, וגם קללה, כי יוצא שרוב הסדרות האלו, בבסיס שלהן – נראות אותו דבר, אובר מלודרמטיות וחסרות אקשן קומיקסי אמיתי.

the-flash-season-3-once-and-future-flash-image-3

אני לא חושב שגרג הוא האדם להאשים, זה כן הסגנון שלו (העבודה הראשונה שלו הייתה סדרת הנעורים דוסון קריק). אני כן חושב שלעונה הבאה כדאי לו לרדת קצת מכיסא המפיק-כותב-במאי שלו, או להתרכז רק בסדרה אחת (המלצה אישית – ריברדייל), לתת לעוד אנשים להפיח חיים חדשים בדמויות הללו, לשנות את אופי הסדרות, כי על אף הצלחתן, הנוסחה שלהן כבר לא עובדת בעיניי, היא נדושה, ובאמת שכבר כואב לראות את האובר-מלודרמטיות הזאת.

אמרתי את זה כבר פעם אחת, ואני אמשיך להגיד, אני חושב שסדרת קומיקס צריכה להכיל לא יותר מ-12 פרקים, זה גם יקל על הצופים, וגם יתן לכותבים יותר חופש עם אפקטים (חשוב בסדרות קומיקס) וגם להתרכז בסיפורים קטנים יותר, אם ניקח סדרה כהקבלה לקומיקס – פרק הוא גיליון, ועונה צריכה להכיל לא יותר משני אוגדנים – סיפורים שהם יחסית קטנים.

the-flash-season-3-once-and-future-flash-image-2

בארי אמור לדעת מי הוא נלחם, לנסות טקטיקות חדשות, לנסות למצוא מניעים חדשים לעשות את מה שהוא עושה, הוא לא צריך ללכת עונה שלמה בעיוורון מוחלט אחרי מי הספידסטר התורן, הוא צריך לעשות את זה תוך ארבעה פרקים במקסימום, ויותר מזה, הוא צריך להפסיק לשים את אייריס במקום הראשון, אייריס צריכה להיות דמות משנה, לא המקגאפין של העונה.

למרות כל המילים הקשות האלו כן היו כמה דברים לא רעים בפרק – הראשון הוא החליפה של הפלאש העתידי – החליפה יותר אדומה, פחות בורדו ונותן הרבה יותר וייב של הפלאש מהקומיקס עם החגורה המוזהבת והפסים בידיים.

The Flash, The Once and Future Flash 02

הדבר השני הוא טופ ומירור מאסטר (ושוב, אני מתעקש לא לקרוא להם ״סביבון״ ו״מאסטר המראות״) שלמרות שלא ראו הרבה מהם – סוף סוף ראו את היכולות שלהם כמו שצריך – ולא איזה אפקט נוראי שנראה כאילו מישהו שתה יותר מידי, החליט שזה לגיטימי להראות ככה את הכוחות של טופ, ועל הדרך לעשות את הCG של מירור מאסטר. אני כן אשמח לראות יותר מזה!

בסופו של דבר נראה כי העתיד העגום שנראה בסדרה היה הדבר היחידי הטוב בפרק. הוא היה הרבה יותר מעניין והרבה פחות רגשני מההווה, ואם נתעלם מהעובדה שקיבלנו בארי אימו, ושנראה שב-8 שנים אף אחת מהדמויות לא באמת נראית כאילו עברו שמונה שנים, אלא חודשים, כנראה שסדרה על הטיימליין הזה הייתה מעניינת אותי הרבה יותר מההווה הנוכחי של הסדרה.

the-flash-season-3-once-and-future-flash-image-5

בסופו של הפרק, קילר פרוסט, שברחה כל הפרק כדי להגיע לסאביטר, מקבלת ממנו הצעת שותפות, כמו שנראה שקרה בעתיד העגום של 2024. כשהיא שואלת למה לה לבטוח בו אנחנו סוף סוף רואים את סאביטר יוצא מהחליפה רק כדי לגלות… קאט.

קליף אנגר יותר טוב מזה לא יכולנו לבקש, לפני 6-7 פרקים.

ההיגיון אומר שבארי הוא היחידי שיכול היה לגרום לקייטלין לציית לו בלי לחשוב, או לגרום לוואלי להפוך לקטטוני בעתיד, כי מה יותר מחריד מלראות את המודל שלך הופך לאויב הכי גדול שלך תוך כדי שהוא קורע לך את עמוד השדרה? אני אגיד לכם מה יותר מחריד, לגרור את השאלה הזאת כל העונה באופן מרוח. אבל אני לא דואג, בסוף החודש כולנו ניגאל, ונקווה, רק קצת, שהעונה הבאה תהיה יותר טובה, שאולי מישהו בCW יקשיב לזעקות הצופים.

ציון: 2.5
ratings-tv-2-half

 

השאר תגובה