המיזם לקולנוע ולטלוויזיה ברשות לפיתוח ירושלים ישקיע כ-8 מיליון ש”ח בהפקות אנימציה ישראליות ובינלאומיות שיתבצעו בירושלים. המדובר הוא בסדרות וסרטי אנימציה באורך מלא שיופקו בתקופה הקרובה.
אולפני דיסני יפיקו בירושלים סדרת אנימציה של המותג החדש של החברה. עדיין לא פורסם שם הסדרה או תוכנה. את הסדרה תפיק חברת “סנובול” הישראלית שנבחרה בתום תהליך ממושך של הצגת יכולות אנימציה עם סוגי ניראות (וויז’ואל) שונים, ומול בתי סטודיו שונים ברחבי העולם. תקציב ההפקה בירושלים מוערך בכ-3.6 מיליון דולרים.
סדרת אנימציה נוספת שתופק במסגרת המיזם היא Polarizers, שתופק בבירה באמצעות שיתוף פעולה בין חברת ‘אופרייטינג רום’ ישראל, ענקית המדיה והתוכן ‘טכניקולור’ (לוס אנג׳לס), וחברת ‘נלוונה’ שחתומה על הצלחות דוגמת בייבלייד (Beyblade) ובקוגן (Bakugan). החברות מגיעות לארץ בעקבות החלטה של המיזם לקולנוע ולטלוויזיה ברשות לפיתוח ירושלים, להשקיע כ-8 מיליון שקלים בפיתוח תעשיית אנימציה ישראלית ובינלאומית שתבוצע מירושלים. Polarizers היא סדרת אנימציה על ילד היוצא למסע מופלא בעולם של יצורים המתהפכים בין טוב לרע. יוצר הסדרה הוא עודד תורג׳מן. קונספט מאת עידו וגינסקי. תקציב ההפקה בירושלים מוערך בכ-10 מיליון ש”ח.
בנוסף לסדרות תפיק חברת “סנובול” הישראלית את KONG, סרט אנימציה בתלת מימד, שנכתב ומבוים על ידי שתיים מהדמויות המובילות בתעשיית הקולנוע בהוליווד: בארי קוק (מולאן, אלאדין) ואיאן מקיי (מלחמת הכוכבים, הארי פוטר, הנוקמים). בכוכב רחוק בו בני האדם נלחמים ברובוטים, הישועה מגיעה על ידי קוף עשוי אבן וחסר שליטה. הסרט מיועד לצאת ב-2018 ותקציב ההפקה בירושלים עומד על כ-6.8 מיליון דולרים.
במקביל לתמיכה הישירה בסרטים וסדרות אנימציה, משקיע המיזם הירושלמי בתשתית בת קיימא שתעניק את מכלול הצרכים לתעשייה: במרץ האחרון חנכה חברת פיצ’יפוי אולפני אנימציה ובקרוב חברת “סנובול” תפתח אולפן ירושלמי נוסף. המכללה הישראלית לאנימציה (IAC) פתחה קורסים מקצועיים להכשרת בוגרים לעבודה בתעשייה המקומית. והשנה נוסד, בשיתוף עריית ירושלים, פסטיבל אנימציה בינלאומי בירושלים.
המיזם לקולנוע ולטלוויזיה בירושלים ישקיע גם בהפקת 5 סרטי אנימציה ישראליים בהיקף של כ-4 מיליון ש”ח:
אגדת חורבן – תסריט ובימוי: גידי דר (“אושפיזין”, “אדי קינג”); אנימטור ראשי: דוד פולונסקי (“ואלס עם באשיר”, “כנס העתידנים”) מפיקים: אמיר הראל, איילת קייט – למה הפקות (“ההיא שחוזרת הביתה”, “תאנתור”, “מדוזות”). סיפור המרד היהודי ברומאים מנקודת מבטן של שש דמויות היסטוריות שגרסאתיהן משלימות זו את זו ולעיתים סותרות. המתח בין הגרסאות יוצר עלילה מורכבת ומותחת של אחד מרגעי המפתח בתולדות העם היהודי.

מלך החגיגת – יוצרים: אורי מרנץ (בוגר החוג לקולנוע אוניברסיטת ת”א) בשיתוף עם בועז קדמן ומיש. במאי אנימציה ואנימטור ראשי: ניר מטרסו (ביים סרטי אנימציה קצרים) מפיקים: אלעד פלג, חגי ארד, דרומהפקות (“עלים אדומים”). איש הייטק צעיר, שהתעניין בהשפעות הפסיכו-אקטיביות של קתינון; החומר הפעיל בצמח הגת, הציץ בפקודת הסמים וגילה שאין כל מניעה חוקית להשתמש בו בישראל. הוא מסנתז את המולקולה בעצמו וממציא את סם “החגיגת”. מה שמתחיל, לפני 15 שנים, כניסוי ביתי, מתגלגל לאופרציה בינלאומית שמשתרעת על פני 5 יבשות. ע”פ החזון שלו בעתיד החומרים הפסיכו-אקטיביים יהיו חלק מאורח החיים. עד שזה יקרה הוא ממשיך לשגע את העולם.
ארמון החול – תסריט: תומר שריג; במאי: נועם משולם. מפיקים: אודי סגל, נועם משולם, גלעד רוזנאו, סומיוקו בע”מ ופיצ’יפויי הפקות אנימציה. מה מתרחש בארמונות החול אחרי שהילדים מסיימים לבנות אותם ועוזבים את החוף? מסתבר שבפנים מתנהלים חיים שלמים של חצר מלוכה וסיפור אהבתם של נסיכה ונסיך.
מעלה קרחות – תסריט: ליסה קאופמן, שמואל שטראוס, נועם משולם; במאי: נועם משולם. מפיקים: חיליק מיכאלי, תמי לאון, אברהם פרחי (אפיקים מאוחדים), נועם משולם, גלעד רוזנאו (פיצ’י פויי הפקות אנימציה). “תל תלתלים” עיר האנשים השעירים הוא ביתה של לילי פילאוס בת ה 14. כאשר לילי, נגנית נבל-שיער, מגלה סוד שיכול לשנות את החיים ב”תל תלתלים” לנצח, היא נאלצת להמלט ל “מעלה קרחות” עיר הקרחים – ארץ אויב. לילי בטוחה שהיא לעולם לא תשוב לביתהּ. היא חייבת להתמודד עם פחדיה ולהושיט יד למי שיכול לעזור לה כדי להוכיח את הסוד הגדול באמצעות המוסיקה.
Being Solomon – במאי: חנן קמינסקי. הפקה בארץ: עדנה קוברסקי, עדן הפקות. המלך שלמה מירושלים, המלכה הערבייה נעמה ומלכת שבא נאבקים באסמודיאוס מלך השדים המנסה להשתלט על ממלכותיהם
ברק דרורי יו”ר איגוד מקצועות האנימציה בישראל: “איגוד מקצועות האנימציה מברך על השקעות המיזם בתחום האנימציה הישראלית. המיזם חרט על דגלו שני ערכים בתחום האנימציה הישראלית שהולכים יד ביד עם מטרותיו של האיגוד: עידוד יצירה עצמאית ומקצועית וקידום התעשייה והעוסקים בה. המיזם מקדם הפקות אנימציה בסכומים חסרי תקדים בישראל מתוך אמונה כי יש אופק כלכלי ברור לאנימציה, ומניע תהליך שאנו מאמינים ומקווים כי יפרח ויניב תוצאות בשנים שיבואו. כן יירבו”.