Divinity #1, ביקורת: אל האינסוף ומעבר לו

כתיבה: מאט קינדט, ציור: טרוור היירסיין, הוצאת Valiant

בחודשים האחרונים התוודעתי לואליאנט קומיקס, תחילה תודות למיני-סדרה The Valiant ולאחר מכן לאוגדנים הראשונים של שתי סדרות ותיקות בגלגול המודרני של ההוצאה, Quantum and Woody ו-Archer and Armstrong. החוויה המשותפת קידמה את ואליאנט במעלה רשימת חברות הקומיקס האהובות עליי, ואני מוכן להודות שהיא עומדת לתפוס המקום השני, אחרי אימאג’.

עם יוצרים שנמצאים בחיק החברה מזה שנים (ג’יימס אסמוס, פרד ואן לנטה) וכעת גם כמה שמות חדשים (מאט קינדט, ג’ף למייר), ואליאנט הולכת בכיוון הנכון ותופסת נישה בתעשיית הקומיקס, זאת מבלי לוותר על בסיס גיבורי העל\פנטזיה\מד”ב שמהווה את גרעין ליין הסדרות שלה, תוך כדי הוכחה למו”לים הגדולים יותר שניתן לעשות את זה גם עם כתיבה שלא מתפשרת על איכות.

divinity-1
In Soviet Russia you can’t hear space

 

קינדט (Mind MGMT) והיירסיין (Ultimate Six), בשונה מהאיטרציות של החברה בשנים האחרונות, מציגים דמות חדשה ליקום ואליאנט: דיוויניטי. משום כך, המיני-סדרה בת ארבעה החלקים נפתחת בסיפור מקור: אברהם אדאמס היה תינוק שהושאר על סף דלתו של שר רוסי ב-1945. כשהוריו המאמצים של הילד מתו, הוא הפך לרכוש ברית המועצות ונשלח לבי”ס צבאי שם חונך על ערכי הקומוניזם, וטופח כחבר במיזם סודי בגלל האינטליגנציה הגבוהה שלו. השוני של אברהם מחבריו לכיתה הוא לא רק בשמו האמריקני, אלא גם בצבע עורו השחור, ומבלי להיות מודע לכך הוא חריג ומשמש ככלי עתידי במאבק עם ארצות הברית על השליטה בחלל.

במהלך הסיפור אברהם מממש את הפוטנציאל שלו ומתנדב לתפקיד לו יועד – מסע בן 30 שנה לקצה הגלקסיה, בסופו ישוב הביתה מבלי להזדקן, ויהפוך לנכס שאמא רוסיה צריכה במלחמה הקרה. אברהם נוחת בהווה בערבות אוסטרליה, שם העלילה שלו פוגשת בזו של דייוויד קאמפ, מטייל שכמעט קיפח את חייו והוזה שהגיע לגן עדן. העובדה שאברהם כדיוויניטי מסוגל לשחק במציאות כראות עיניו, מוסיפה לסוריאליזם שבסיטואציה.

Ooh, heaven is a place on earth
Ooh, heaven is a place on earth

הנקודה החלשה בחוברת היא האמנות הלא אחידה של היירסיין. בעבר הרחוק הסגנון שלו, לטעמי, לא התיישב עם ז’אנר גיבורי העל. Ultimate Six, למשל, שראה אור בתקופות השיא של Ultimate Spider-Man ו-Ultimates, ולא יכל לעמוד לצד גדולתם של מארק באגלי ובראיין היטץ’ בזמנו. למרות זאת, יש משהו בסגנון הכאילו-מחופף של היירסיין שעובד בהיקפים גדולים, אולם ברמת הפרטים הקטנים והדמויות האינדיווידואליות, שם הוא נופל.

יחסית לכמות העמודים הסטנדרטית (בגרסה הדיגיטלית יש תוספת של 20 עמודי סקיצות ועמודי עיפרון\דיו של היירסיין) הסיפור עמוס פרטים ומידע, מבלי להקריב את סיפור המקור שמציג לנו את אברהם (ודייוויד, אני מניח). הרקע ל”מסע בזמן” והיכולות האלוהיות של אברהם לא מוסברים בגיליון הראשון, מה שמותיר מיסתורין להמשך, אך זה לא גורע מהעלילה; אדרבא, התעלומה מוסיפה לאווירת המד”ב הייחודית של הסיפור. הפרק הראשון, לסיכום, מספק התחלה טובה להרפתקה חדשה ומרתקת.

ציון: 3.5
ratings-3-half

השאר תגובה