מיליוני א.נשים בסביבות גיל 40 הריעו מאושר בדקות האחרונות אחרי שחרור מפתיע של הטריילר הכל כך מצופה ל"אקס-מן 97' – ההמשך הכה מצופה לסדרה המצוירת משנות ה-90.
הסדרה המקורית עלתה לשידור בשנת 92, בשיא ההצלחה של סדרות מצויירות על גיבורי על כמו באטמן וספיידרמן. אין כמעט אדם בטווח הגילים המתאים ששומע את נעימת הפתיחה האייקונית, שנכתבה על ידי הישראלים שוקי לוי, רון ווסרמן, נועם קניאל ואמוץ פלסנר, ולא מזמזם טננננ-נהנה-טנהנה-נהנה.
אז מה אנו למדים מהטריילר? מלבד שהאנימציה נראית זהה כמעט אחד לאחד לסדרה המקורית רק חדה יותר? הסדרה מתחילה כמעט בדיוק היכן שהמקורית הסתיימה – צ'ארלס אקסוויאר גוסס אחרי מתקפה עליו בזמן פסגת בני-אדם/מוטאנטים שחשפה את היותו מוטאנט ופגעה בו קשות. תלמידיו, האקס-מן, פונים לעזרה ללא אחר מאשר מגנטו שמזמן את לילנדרה, נסיכת השי'אר, שלוקחת את פרופסור אקס איתה לחלל כדי להציל אותו. הסדרה הסתיימה בדיוק כמו הפתיח של הטריילר, בהבעת התקווה של חברי האקס-מן שנותרו ללא המנטור שלהם בהגעה של יום חדש ועתיד טוב יותר ליחסים של בני האדם והמוטאנטים.
זה כנראה לא קרה…
הטריילר מראה שהמוטאנטים ממשיכים להילחם על מקומם מול בני האדם ובמקביל הצד השני זומם להשמידם (רואים סנטינאלים!). אבל, לא ממש צריך הרבה יותר, זה תמיד היה הסיפור של האקס-מן וכנראה גם תמיד יישאר.
הכינו את בלוטות הנוסטלגיה ונקווה שדיסני יעשו עבודה יותר טובה מפוקס ולא יבלבלו את סדר הפרקים (כמו שהם עשו גם עם פיירפליי!!!!)
הסדרה תעלה לשידור בדיסני פלוס ב-20 במרץ.
ותפעילו את הריף הזה! עיבוד מטאל מעולה לנעימת הנושא של הסדרה על ידי אריק קלדרון.