לקראת סוף שנת 2017 (שהייתה די מאכזבת מבחינת סרטי קולנוע יש לציין) ולפני שנתחיל עם סיכומי השנה, החלטנו לבדוק מה הם הסרטים שיעשו לנו את תחילת שנת 2018. הכוונה היא לסרטים שיוקרנו כאן בחודשים ינואר עד אפריל (כולל) 2018. נכון שזו לא חוכמה, “הנוקמים: מלחמת האינסוף” הוא הסרט הכי מצופה של תחילת 2018, או בכלל אי פעם, EVER על ידי גיקים, אבל יש עוד כמה סרטים מסקרנים שיגיעו אלינו קודם, ויש גם כמה הפתעות.
לשם כך אספנו את צוות האתר לדורותיו ושאלנו אותם, לאיזה מהסרטים של תחילת 2018 הם הכי מצפים. שתי הערות: הכוונה היא לסרטים שיוצאים בישראל בארבעת החודשים הראשונים של 2018, כך תמצאו את סרטו של גיירמו דל טורו “צורת המים” שיצא כבר ברחבי העולם. כמו כן, “הנוקמים: מלחמת האינסוף” שיוצא בארצות הברית בתחילת חודש מאי, יוצא אצלנו שבוע קודם, ב-26 באפריל, ולכן נכנס לרשימה. חשוב לציין כי תאריכי היציאה של הסרטים, כפי שהם מתפרסמים כאן, עשויים להשתנות, אז קחו אותם בערבון מוגבל.
נתחיל דווקא עם הסרטים שלא הצליחו לייצר עניין אצל אף אחד מאנשי הצוות ולא זכו אפילו להצבעה אחת. ברשימה הזו נמצאים חמישה סרטים, סרט המשפחה “פיטר ראביט” על פי הדמות הספרותית הקלאסית, “דרור אדום”, ג’ניפר לורנס משחקת אותה “אטומיק בלונד” אבל, באדום, או אם תרצו – מישהו החליט לעשות את סיפור האוריג’ין של האלמנה השחורה מהנוקמים, אבל לא קרא לזה “האלמנה השחורה”. “הרץ במבוך: תרופת המוות”, החלק השלישי והחותם בטרילוגיית “הרץ במבוך” ו”קמט בזמן” עיבוד מרהיב של חברת דיסני לספר מדע בדיוני קלאסי משנות השישים.
מקום שביעי – לחיות בקטן, טומב ריידר, פסיפיק רים: המרד
במקום השביעי נמצאים שלושה סרטים שונים אחד מהשני, אחד ריבוט לפרנצ’ייז משחקי מחשב, השני הוא סרט המשך ללהיט מפתיע והשלישי הוא דרמה קומית מדע בדיונית שביים יוצר מוכר ומוערך ושבוחנת את התרבות האמריקאית בימינו.
לחיות בקטן – בבתי הקולנוע בישראל ב-22 בינואר
מאט דיימון מגלם את דמותו של גבר אמריקאי ממוצע שמסכים להצטרף לניסוי המנסה למצוא פתרון לבעיית פיצוץ האוכלוסין שקיימת היום בעולם, ניסוי בו מקטינים את גופו לגודל של מספר סנטימטרים ומעבירים אותו לחיות במקום המבוקר בתנאי מעבדה. ההקטנה מבטיחה הגדלה באיכות החיים וביטחון בכל מה שקשור למצב הכלכלי והפיסי כי לעולם לא יצטרך לדאוג לאוכל או כסף. דמותו של מאט דיימון, שנשואה באושר, מחליטה לצאת להרפתקה הזו יחד עם אשתו. הרפתקה, שתשנה לו את החיים מהקצה לקצה ולא רק בגלל השינוי בגודל.
טומב ריידר – בבתי הקולנוע בישראל ב-15 במרץ
עיבוד קולנועי חדש למשחק המחשב הקלאסי. אם בתחילת שנות האלפיים, את לארה קרופט גילמה אנג’לינה ג’ולי, הפעם לנעליה (וגופייתה) נכנסת אליסיה ויקאנדר (“אקס-מכינה”). את הסרט מביים הבמאי ממוצא נורווגי רואר אות’וג שביים את סרט האסונות הנורווגי “הגל”. הריבוט, בו שוב יוצאת לארה קרופט בעקבות אביה האבוד, נראה מלא אקשן והרפתקאות.
פסיפיק רים: המרד – בבתי הקולנוע בישראל ב-15 במרץ
נכון לכתיבת שורות אלו, גם פסיפיק רים וגם טומב ריידר יעלו בבתי הקולנוע בישראל באותו תאריך, למה? לאלוהי המפיצים פתרונים. בעוד שבטומב ריידר יש לנו ג’ונגלים, חצים מעץ ונופים מרהיבים, ב”פסיפיק רים: המרד” יש לנו רובוטים ענקיים, מפלצות מאיימות, ג’ון בויגה (פין מסרטי “מלחמת הכוכבים”) הבן של קלינט, סקוט איסטווד והרבה אקשן והרס לצידם. למרות שהפעם לא מביים את הסרט גיירמו דל טורו, הסרט הצליח להתברג, יחד עם שני האחרים, במקום האחרון ברשימת הסרטים המצופים של תחילת 2018.
מקום שישי – אי הכלבים – בבתי הקולנוע בישראל ב-19 באפריל
אחד הסרטים המסקרנים של תחילת השנה בעיקר בגלל היוצר שלו, הבמאי הייחודי, ווס אנדרסון (“עמוק במים”, “משפחת טננבאום”). זהו סרט האנימציה השני באורך מלא שאנדרסון מביים אחרי “מר שועל המהולל” המקסים וכמו ברוב סרטיו, גם כאן הוא אסף רשימה מכובדת של כוכבים הוליוודים שמדבבים את הסרט. ברשימת המדבבים נמצא את סקארלט ג’והנסון, ג’ף גולדבלום, אדוארד נורטון, פרנסיס מקדרמונד, טילדה סווינטון, בריאן קרנסטון, ביל מוריי, ליב שרייבר ועוד. לא מכבר הודיעו כי הסרט יהיה סרט הפתיחה של פסטיבל הקולנוע בברלין שייערך בפברואר. הסרט, שמתרחש ביפן, עוקב אחר ילד שמחפש את הכלב שלו ומגיע לאי בו גרים רק כלבים.
מקום חמישי – המוטנטים החדשים – בבתי הקולנוע בישראל ב-12 באפריל
הטייק החדש על גיבורי הקומיקס של מרוול, מסתבר, יוצר עניין לא קטן אצל צוות האתר. הרעיון של סרט גיבורי על, שמעורבב ומוכנס לז’אנר האימה, נראה מסקרן. סרט שנראה כי התקציב שלו הוא לא גבוה (ועל כן הסיכון הכלכלי גם לא גבוה) ואינו כולל שחקנים מאוד מפורסמים (ויקרים), עוקב אחר חבורת צעירים, בעלי כוחות, שנמצאים במוסד סגור בו נערכים עליהם ניסויים. את הסרט מביים ג’וש בון שביים את דרמת הנוער “אשמת הכוכבים”, ובין הכוכבים הצעירים ניתן למצוא פנים מוכרות כמו אלו של מייסי ויליאמס (אריה סטארק ב”משחקי הכס”), צ’ארלי היטון (ג’ונתן באיירס ב”דברים משונים”), ופנים מוכרות קצת פחות כמו אלו של אניה טיילור ג’וי (“ספליט”), הנרי זאגה, ובלו האנט.
מקום רביעי – העולם שאחרי: הכחדה – הסרט לא יופץ בבתי הקולנוע בישראל
סרטו של אלכס גארלנד, שביים את “אקס-מכינה”, נכנס למערבולת של חוזים ובעיות לאחרונה ולמרות טריילר מאוד מסקרן, הסרט לא יגיע לבתי הקולנוע בישראל. נטלי פורטמן עומדת בראש קבוצת נשים שיוצאת לחקור את העלמותם של מדענים ונתקלות במפלצות מהחלל החיצון. הסיבה שהסרט לא יגיע לבתי הקולנוע בארץ היא מכיוון שנחתם חוזה אל מול חברת נטפליקס, שמקבלת את זכויות ההקרנה של הסרט מחוץ לארצות הברית, מה שאומר, שכשבועיים אחרי שהוא ייעלה בבתי הקולנוע בארצות הברית, נוכל לראות אותו כאן בישראל, אבל בנטפליקס:
מקום שלישי – שחקן מספר אחת, חי בסרט
במקום השלישי נמצאים שני סרטים שאחד מהם הוא לא מדע בדיוני או פנטסיה, אבל בהחלט נכנס לקטגוריית הסרטים ההזויים, או שמבוססים על סרט הזוי או אדם הזוי.
שחקן מספר אחת – בבתי הקולנוע בישראל ב-29 במרץ
עיבוד קולנועי של סטיבן ספילברג לרב המכר של ארנסט קליין. גם הספר וגם הסרט, הם מחווה אחת גדולה לשנות השמונים והתשעים של המאה הקודמת. טיי שרידן בתפקיד וייד ואטס, שיוצא למרחבים הוירטואלים לחפש אחר האיסטר אג שהחביא המיליונר ג’יימס האלידיי לפני מותו. לצד שרידן נראה את בן מנדלסון (“רוג אחת: סיפור מלחמת הכוכבים”) בתור הנבל של הסיפור, שעומד מאחורי החברה אשר מספקת את שירותי האינטרנט למשחק המציאות המדומה “אואזיס”, אוליבייה קוק (“אני, ארל והנערה הגוססת”, “מלון בייטס”) שתגלם בלוגרית קנדית, מושא אהבתו של וייד וגם המתחרה שלו בתחרות הטריוויה. עוד בסרט, חביבי הגיקים טי.ג’יי מילר (“סיליקון ואלי”, “דדפול”) וסיימון פג (“טרילוגית הקורנטו”, סרטי “סטאר טרק”).
חי בסרט – בבתי הקולנוע בישראל ב-18 בינואר
ממש כמו חומר המקור שעליו הוא מבוסס, ושנחשב לסרט הגרוע ביותר בכל הזמנים, “החדר” (והוא בהחלט מועמד ראוי לתואר הזה), כך גם ההתלהבות סביב הפרויקט של ג’יימס פרנקו היא לא מובנית מאליה. הסרט, שבמקור נקרא The Disaster Artist מספר על מאחורי הקלעים של הסרט הגרוע בהיסטוריה ומבוסס על ספר ביוגרפי שכתב אחד השחקנים הראשיים בסרט הזה. ג’יימס פרנקו, שגם מביים, ליהק את אחיו, דייב ויחד יצאו להרפתקה שהפכה להיות אחד הסרטים הכי מצופים של השנה.
מקום שני – צורת המים, הפנתר השחור
שני סרטים הגיעו למקום השני, אחד סרט גיבורי על של מרוול (טוב, נו, זו לא חוכמה) והשני, דרמת אימה פנטסטית רומנטית על רקע המלחמה הקרה בתחילת שנות השישים של המאה הקודמת (הצלחתם להגיד את הכל בנשימה אחת?). סרט רציני, כבד, פחות מצועצע אבל בהחלט מסקרן. באופן מוזר ומקרי, שני הסרטים האלה יוצאים באותו תאריך בישראל, מה שיפלג את קהל היעד.
צורת המים – בבתי הקולנוע בישראל ב-15 בפברואר
סרטו המסקרן מאוד של גיירמו דל טורו, אשר יצר אגדה מעולם אחר, על רקע המלחמה הקרה באמריקה בשנת 1962. אליזה הבודדה עובדת כמנקה במעבדה ממשלתית חבויה תחת אבטחה גבוהה, ולכודה בחיים של בידוד. החיים של אליזה משתנים לנצח כאשר היא וחברתה לעבודה מגלות ניסוי סודי ומסווג. הסרט כבר זכה בלא מעט פרסים בפסטיבלים נחשבים והוא כנראה אחד המועמדים הבולטים לטקס האוסקר הקרוב. בסרט משחקים סאלי הוקינס, מייקל שאנון, אוקטביה ספנסר, ריצ’ארד ג’נקינס, דאג ג’ונס, מייקל סטולברג
הפנתר השחור – בבתי הקולנוע בישראל ב-15 בפברואר
הסרט הבא ביקום הסינמטי של מרוול, ה-18! במספר, מגיע אלינו עם הייפ מצויין וטריילרים שבהחלט עושים את העבודה. עם זאת, חייבים לציין, שכשליש מצוות האתר לא בחר בסרט כאחד הסרטים שהוא הכי מצפה לו. אם יש לזה השלכה על העניין שהסרט מעורר מחוץ לכתלי האינטרנט או לא, זה משהו שנאלץ לחכות לאמצע פברואר כדי לגלות. לאחר אירועי קפטן אמריקה: מלחמת האזרחים, המלך טצ’אלה חוזר לביתו בווקנדה אבל מגלה כי מלכותו התערערה ומוטלת בספק על ידי מפלגות שהוקמו בתוך ארצו. כאשר אויביו מאיימים לקרוע את הממלכה לגזרים, טצ’אלה חייב להיהפך לפנתר השחור ולחבור לסוכן CIA ולחברי הכוחות המיוחדים של ממלכתו, על מנת למנוע מלחמת אזרחים בארצו.
מקום ראשון – הנוקמים: מלחמת האינסוף
טוב, לא חוכמה, סרט הנוקמים השלישי, “הנוקמים מלחמת האינסוף” איחד את כל צוות האתר וכולם, אבל כולם הצביעו לו כסרט שלו הם הכי מצפים בתחילת 2018. הסרט שהוא מצד אחד סיומו של עידן (כנראה, אבל לא סיומו של פייז 3 של היקום הסינמטי של מרוול) ומצד שני פתיחתו של עידן חדש, עשרות גיבורי על של מרוול בסרט אחד ונבל… ענקי, וסגול, ת’אנוס, שמאיים להשמיד את הכל. הטריילר הראשון שיצא לא מכבר, ושבר שיאי אינטרנט וצפייה, מרמז כי בניגוד לחלק גדול מסרטי מרוול, הפעם לא נזכה לקומדיה צבעונית, אלא לסרט בעל טון רציני יותר שההשלכות שלו על היקום הסינמטי של מרוול, לא בדיוק ידוע בשלב הזה.
בהחלט נראה שיש למה לצפות בבתי הקולנוע בחודשים הקרובים. אם הסרטים הללו יעמדו בציפיות או לא, זה כבר נראה, אבל נמשיך לקוות שחלק לא מבוטל מהם יגרום לנו לצאת מבתי הקולנוע עם חיוך. נתראה בקולנוע.