אני מרגיש כאילו כל מי שהיה קשור לפרק האחרון של “על טבעי” החליט לקום בבוקר, לקחת גלולת טיפשות ולהתחיל את היום שלו.בעצם, אי אפשר להאשים את כולם, רק את הכותבים! ג’ארד וג’נסן יחד עם שאר כל הקאסט ממשיכים לבצע את תפקידם נאמנה בכך שהם מספקים לנו שעות של אקשן, הומור ודרמה.
המשך הקריאה כולל ספוילרים לפרק:
“אנשי הספר” הבריטים מתחילים, סוף סוף, לאחר יותר מידי תכנונים, לחסל את הציידים האמריקאים. אנחנו לא מבזבזים זמן וצופים במר קטץ’ משלח כלב גיהנום כנגד איילין שנהרגת בצורה די גרוטסקית. למרות ההתחלה המבטיחה, כל שאר הפרק לא מצליח להתרומם.
מאז שהוצג בעונה החמישית, קראולי ביסס את מעמדו בתור אחת הדמויות האינטלגנטיות והתככניות ביותר בסדרה. קראולי תמיד התגאה בכך שאחת הסיבות שהוא עדיין חי היא שהוא מעולם לא המעיט בערך יריביו. כל מה שקראולי עשה בעונה הנוכחית זה לזלזל בלוציפר, במקום לזרוק אותו בחזרה לכלוב הוא התעלל בו. הוא החליט לקחת מפלצת עצבנית ולשים אותה בכלוב קטן, שהסורגים שלו עשויים מסוכריות גומי ומצפה שהכל יהיה בסדר.
כמו שתיארנו, התכנית של קראולי התפוצצה לו בפנים ומסיבה שעדיין לא ברורה לי, הכוח של לוציפר חזר אליו. אני אשמח אם אחד מקוראינו הנאמנים ינסה להסביר איך לעזאזל הכוח של לוציפר חזר אליו? אפילו השד שעזר לו, לא הבין מה קורה.
בואו נמשיך, וכשאני אומר להמשיך, הכוונה היא להמשיך להוכיח כי הפרק נכתב על ידי כותבים שלא חשבו יותר מידי. “אנשי הספר” מחליטים להעביר את מרי שטיפת מוח כדי להעביר אותה לצד שלהם. העובדה הזו הופכת את סוף הפרק למשמעותי יותר כאשר מרי פונה נגד סאם ודין. אנחנו כמובן יודעים את כל מה שקרה למרי אז אין לנו שום מעורבות רגשית.
אנחנו לא שואלים את עצמנו מה קרה למרי? האם היא באמת עובדת עם אנשי הספר או שהכל חלק מתחבולה אחת גדולה? המהלך החכם יותר היה לא להראות לנו מה הם עושים לה, להציג לנו את רגע “הבגידה” ולגרום לנו לנחש מה לעזאזל קרה פה?
לאחר קרב יריות די מספק בבונקר של סאם ודין, קטץ’ משיג את היד העליונה ומחליט למלא אחר הפקודות ולחסל את סאם ודין, בירייה בראש. רגע, סתם צוחק, כי לירות להם בראש היה הדבר ההגיוני לעשות (מנקודת המבט של הנבל כמובן) אבל אנחנו בפרק שנוגד את ההיגיו אז קטץ’ מחליט לנעול את סאם, דין ובוול בבונקר כאשר יש להם מספיק אוויר למשך יומיים.
באמת? זו הדרך שלך להרוג אותם, מאיזה סרט ג’יימס בונד הכותבים שלפו את הרעיון הטיפשי הזה? ברגע זה אני יכול לחלוק כבוד רק לדמות אחת שלא הלכה סחור סחור וחיסלה את הגיבור ברגע הנכון.
העונה תסתיים בשבוע הבא בפרק כפול שעתיד לדחוס כל כך הרבה אירועים שאני חושש, מאוד. בואו נעשה רשימה קצרה של מה שסיום העונה יכלול: המלחמה עם אנשי הספר, חזרתה של מרי למוטב, עלילותיהם של קאס וקלי, מה יקרה עם קראולי, חזרתו של לוציפר למשחק וכמובן מה יקרה עם הילד של לוציפר שללא ספק יכין את הקרקע לעונה הבאה. מה הדבר היחיד שחסר לנו? סאם ודין, המרכז של הסדרה, לראשונה, הפוקוס העונתי לא היה עליהם וזה החטא הגדול ביותר של העונה הזו.
ציון: 2