מליסה מתיסון, התסריטאית של “אי.טי”, מתה

מליסה מתיסון, התסריטאית שעומדת מאחורי אחד הסרטים האהובים ביותר של סטיבן שפילברג, “אי.טי חבר מכוכב אחר”, מתה אחרי שהיתה חולה תקופה ארוכה. היא היתה בת 65.

מתיסון, שנולדה ב-1950, הגיעה להוליווד ופרצה לתודעה כשכתבה את התסריט לסרט המשפחתי “הסייח השחור” ב-1979. ההצלחה הגדולה שלה, והמועמדות לאוסקר, הגיעו בעקבות כתיבת “אי.טי” אולם מאז היא לא כתבה הרבה סרטים. מתיסון המשיכה לשתף פעולה עם שפילברג גם בפרוייקט “אזור הדמדומים” וכתבה (תחת שם אחר) את התסריט לסיפור השני בסרט, אותו ביים שפילברג, Kick The Can.

melissamathison
מליסה מתיסון והנרי תומס בזמן צילומי “אי.טי,

שנים חלפו עד שכתבה סרט נוסף. זה היה ב-1995 כשעיבדה האת ספר הילדים “האינדיאני בארון” לסרט בהפקת חברת דיסני ותחת שרביט הבימוי של פרנק אוז. שנתיים מאוחר יותר היא כתבה את התסריט לסרטו של מרטין סקורסזה, “קאנדאן” (1997).

לאחרונה, אחרי כמעט שני עשורים, חזרה מתיסון לכתיבה ושוב שיתפה פעולה עם סטיבן שפילברג וסרטו הקרוב “העי”ג” (ענק ידידותי גדול) המבוסס על ספר הילדים של רואלד דאל ומתאר מפגש של ילדה קטנה עם ענק עדין. הסרט ייצא לאקרנים בתחילת יולי 2016.

מתיסון היתה נשואה להריסון פורד בין השנים 1983 ל-2004 ויש להם שני ילדים משותפים. בעקבות כתיבת התסריט ל”קאנדאן” מתיסון הפכה לאקטיביסטית במאבק לשחרור טיבט והפכה לידידה קרובה של הדלאי למה.

השאר תגובה