פיקסאר חוזרים השנה לקולנוע עם המשכון נוסף לאחד מהלהיטים הגדולים שלהם, “מכוניות”. נכון, יש נטייה להסתכל על סדרת הסרטים הללו כאל הבן החורג של החברה שמצליחה ברוב המקרים להגיע לקהל עצום וסרטיהם לא מיועדים רק לילדים אלא מצליחים, בדרך כלל, לעבוד, אפילו טוב יותר, על מבוגרים. סרטי “מכוניות” הם סרטים, שלפחות עד עכשיו, היו מיועדים בעיקר לילדים. עם זאת, עם הצלחה לא מתווכחים, הסרט הראשון, שיצא ב-2006, הכניס למעלה מ-460 מיליון דולרים ברחבי העולם, הסרט השני, שיצא ב- 2011, הכניס כבר למעלה מ- 560 מיליון דולר ברחבי העולם (למרות הביקורות הלא טובות שקיבל).
הטריילר החדש מראה לנו כי הסרט כנראה לא יהיה הכי נחמד לגיבור הסדרה, לייטנינג מקווין (עדיין בקולו של אואן ווילסון) שבסרט השלישי יצטרך להתמודד עם מה שכל ספורטאי באמריקה מתמודד איתו, “גיל המעבר”, התקופה הזו שבו אתה מבין שלא תוכל לשמור על כישורי הספורט שלך לנצח כי, מה לעשות, הזמן מכסם בנו.
את הסרט מביים בריאן פי, שהיה צייר סטוריבורד בשני הסרטים הקודמים בסדרה וזה הסרט הראשון שהוא מביים. לצידו של לייטנינג מקווין נראה מספר דמויות חדשות וכמובן, נבל חדש, הפעם בדמותו של מכונית “צעירה” ומתקדמת מאוד מבחינה טכנולוגית, ג’קסון סטורם, אותו מדבב ארמי האמר. יש לנו גם אוהדת חדשה של לייטנינג, שהופכת למעין מנטור שלו, בקולה של קריסטלה אלונזו.
“מכוניות 3” ייצא לבתי הקולנוע בארצות הברית ב-16 ביוני.