כתיבה: ג’ושוע וויליאמסון; אומנות: כרמיין די ג’יאנדומניקו; הוצאה: DC קומיקס
אזהרה: ביקורת זו מכילה ספוילרים לחוברת בכותרת ולחוברת Rebirth!
כותר נוסף שהצטרף השבוע לחגיגת ה-Rebirth של DC הוא “הפלאש”, דמות שזוכה לעדנה בשנים האחרונות בייחוד תודות לסדרת הטלוויזיה המצליחה, שבאופן הזוי ביותר, נכון לכתיבת שורות אלו, עדיין לא מצאה גוף משדר בישראל שרכש אותה!
מי שלא מכיר, הפלאש הוא בארי אלן, חוקר מז”פ במשטרה שבילדותו צפה באימו נרצחת למול עיניו ואת שארית חייו בילה בניסיון להוכיח כי אביו, שהואשם ברצח, זכאי. יום אחד בארי נפגע על ידי ברק ובו-זמנית נשטף בחומצות ממעבדתו, דבר שגורם לו לפתח מהירות על-אנושית ולהיות מקושר ל-Speed Force. אותו כוח חמקמק שאף כותב לא הצליח להישאר עקבי לגבי יכולותיו וקיומו.
הפלאש היה אחראי במישרין לריבוט הקודם של יקום DC בעקבות אירועי Flashpoint שם חזר בארי לעבר והציל את אימו מידיו של זום ובכך גרם לשינוי ההיסטוריה. אולם, בחוברת Rebirth הוסבר כי לא בארי היה זה שגרם לכך אלא כוח מסתורי כלשהו שזהותו עדיין לא ידועה (אלן מור עדיין כועס על כך).
ג’ושוע וויליאמסון לוקח פיקוד על הכותר והחוברת הראשונה היא למעשה המשך והקבלה לחוברת שפתחה את אירוע ה- Rebirth. אנו פוגשים את בארי עומד בזירת רצח מאוד דומה לזו של אימו בעוד הוא נחוש להוכיח כי אב המשפחה הוא לא הרוצח גם הפעם.
בארי מתחיל לקבל חזיונות משונים בהם הוא מדמיין את המפקד שלו כזום וגם נבל חדש שדומה מאוד לזום הטלוויזיוני, רק בלבן, שטוען שהוא הולך להרוג את כולם ובמקומות מסוימים ברחבי הרשת מגדירים אותו כ-Godspeed.
בארי נתקל גם בחזיון של וולי ווסט (קיד פלאש הראשון שהפך במהלך השנים להיות הפלאש השלישי), מהיקום שהיה לפני ה- NEW 52 שמנסה להזהיר אותו ולבקש ממנו עזרה לחזור למציאות שלנו. כמו בחוברת ה- Rebirth אנו רואים כיצד בארי נתקל בוואלי אך לא מצליח עד שנייה שנייה לפני שהוא מתפורר מהמציאות באופן סופי, בארי נזכר בו (איך בדיוק?) ושולף אותו מה…. מאיפה בעצם? שאלות שאני לא יודע אם אי פעם נקבל להן תשובות.
מרבית החוברת לא מחדשת כלום לקוראים וותיקים וגם לקוראים חדשים שקראו את חוברת ריברת’. היא בגדול נותנת סקירה מהירה של הדמות, האויבים והמשפחה (וגם זה בעמוד אחד), חזרה קצרה על ריברת’ ואיך הגענו לכאן, כולל שילוב של החקירה של בטמן, עמידה על טיב הקשר בין בארי לוולי ובעצם שדרוג מעמדו של וולי מקיד-פלאש לפלאש מלא (בהמשך גם ישנו לו את התלבושת).
החוברת נותנת תחושה של חזרה (או מיחזור) על דברים שכבר נטחנו עד דק בריצות הפלאש השונות ללא שום חידוש. מצד שני, גם השם של החוברת “Doomed to repeat it” רומז על כך. יכול להיות שבהמשך נראה טייק אחר על הסיפור, נראה, כמו שציינתי, שמטרת החוברת היא לאפשר כניסה חלקה ללא חשש מבלבול או חוסר הבנה של קוראים חדשים, ובייחוד כאלו שהצטרפו בגלל סדרת הטלוויזיה. לקוראים וותיקים אין חדש תחת השמש בחוברת הזו. גם הנבל החדש נראה כמו משהו שכבר ראינו לא מעט פעמים רק בצבעים אחרים. ייתכן ואני אפילו מאוד מקווה שאתבדה בהמשך הריצה ונזכה לסיפור מקורי, חדש, מותח ומרגש כפי שקיבלנו לא אחת בעבר.
החלק הבא שחשוב לי לדבר עליו, ואני לא יכול שלא להדגיש זאת מספיק, זו האמנות. די ג’יאנדומניקו הוא מאייר מעולה אך לצערי הרגשתי שהאומנות כאן גורעת. לא היה כיף להסתכל על החוברת מבחינה ויזואלית וכל הזמן ליוותה אותי תחושה שמשהו כאן לא עובד. העובדה הזו גורמת לי לשקול מחדש את המשך הקריאה של הכותר הזה. הסגנון מאוד מזכיר אנימה, דבר שאולי חלק מהקוראים יחבבו אבל חלק נכבד (ואני בתוכו) גם יסבול מכך. מסביב לבארי מסתובבים באופן קבוע ברקים זוהרים שזה אולי יכול להתאים לדמות אבל בהחלט מפריע בזמן הקריאה וההתמקדות.
ציון: 3