אזהרה: הביקורת כולל ספוילרים לפרק (ולעונה)!
אומרים שבחיים יש עליות ומורדות. ברכבות הרים המעבר מלמעלה למטה הוא הקיצוני ביותר, וכנראה ש”הנגיף” הפכה לרכבת הרים טלוויזיונית העונה. אחרי פרק מדהים בשבוע שעבר, שהחזיר את הסומק ללחיים של סדרות האימה וז’אנר הערפדים, השבוע קיבלנו מקלחת קרה ומשעממת של כל החסכים המיותרים מהפרקים האחרונים.
הפרק, שמרבית עיסוקו היה ביחסי אפרים-נורה, פותח בפלאש-בק לשנת 2005 בה הכירו צמד הבקטרייריסטים. שון אוסטין (סמוויז גמג’י מסרטי “שר הטבעות”) שגילם בעונה הראשונה את את ג’ים קנט, קופץ לביקור מיותר בתוך סצנה מיותרת אבל היי… ברוך שובך סאם!
השתלשלות הפלאשבק בתוך כל סיפור ההגנה על זאק והאם כדאי או לא לשלוח אותו אל הסבים שלו לא רק מרגיש כמו מילוי חורים בלו”ז, הוא גם מרגיש כמו זלזול ענק בצופה קשוב: אפרים וקלי גרושים, כפי שמגלים בתחילת העונה הראשונה. לאפרים ונורה היה קטע, כפי שמגלים בעונה הראשונה (לא שזה עניין אף אחד אז) אם עושים אחד ועוד אחד, מבינים לבד את מה שנורה ואף חושפים לקהל, על היותם הסיבה לגירושים של אפרים (אם זה לא היה ברור לנו כבר בעונה הראשונה!!!) התעסקות במידע כל כך לא רלוונטי לעלילה הגדולה של הסדרה ואפילו מנותק לחלוטין, תוך כדי אמירת המובן מאליו…כל כך בתחתית דלי האיכויות, שרק בזכות החלק הזה של הפרק הייתי נותן לו 0 מתוך 5.
נקודת חולשה נוספת הייתה התפוררות חיי האהבה של דוץ’. אוקי, אנחנו מבינים שהבחורה עברה טראומה, ושהיא מתוסבכת גם ככה, אבל לוותר על הגבר שהציל אותה לטובת הבחורה שנטשה אותה… ואז לגרום לאותה בחורה שתנטוש אותה בשנית? למה להרוס לי את “אידיליאת דוץ'” ועוד בצורה כל כך צפוייה, רפטטיבית ומטופשת? נקודות זכות ניתנות לוואסילי פאט שפשוט “לקח את זה כמו גבר” (לפחות מול המצלמה).
המפתיעים לטובה השבוע היו “צוות אלזאלדה” (כן… הם כנופייה עכשיו אז “צוות” זה לשון נקייה). גאס ואנג’ל משחררים כמה “מכרים” של גאס מכלא שורץ ערפדים, כדי לגייסם לשירותו של קווינלין, ובדרך מפגינים אפיוניי גיבורים ואנטי גיבורים סטייל “המערב הפרוע… במקסיקו”. מי שהכי הפתיע היה כמובן איינג’ל, שלמרות היותו מוקף קרימינלים, לא מצמץ לשנייה. ומה שחותם באופן די רחב את הפרק (וכנראה קורץ עבורנו לשבוע הבא) הוא המרדף של סטראקיין אחר הלומין, שמוביל לעסקה מול קווינלין, שכנראה ישלח את גאס והצבא הקטן שלו להמיט חורבן על אנשיו של פולמר, שעומד ללכת ראש בראש מול סטראקיין על הספר, אלא שזה בכלל אייקורסט שיהיה נוכח שם במקום פולמר (באמצע היום??????) ואם הכל יתפוצץ קווינלין פשוט יחסל את כולם! (או בלשון המשורר- “הרוג אותו וקח ת’ספר”)… העמסתי עליכם? כנראה שיהיה שווה לחכות לשבוע הבא.
למרות הסיום המעניין והאנטראקציות הקטנות בין סטראקיין, קווינלין גאס והשאר… העיסוק בהן היה פעוט לעומת השיעמום הקולוסאלי של סאגת “הרומן של אפרים”. רכבת ההרים צללה אל השפל, רק נותר לקוות ששבוע הבא, בפרק סיום העונה, הרכבת תמריא לשמיים (בניגוד מוחלט לסיום העונה הראשונה)
ציון סופי: 2