ביקורת, “Time After Time” – זה כבר לא יקרה מחר

קווין וויליאמסון היה אחד השמות הכי חמים בשנות ה90 בעיקר בכל מה שקשור בסרטים וסדרות המיועדים בעיקר לבני הנוער. וויליאמסון הוא המוח מאחורי להיטי ענק כמו “דוסון קריק”, “הצעקה”, “סיוט בחדר המורים” ו”אני יודע מה עשית בקיץ האחרון”. הוא ידוע בחיבתו לז’אנר הפנטזיה לבני הנעורים ואת ההצלחה המחודשת בקריירה שלו הוא חייב ל”יומני הערפד” שרצה במשך 8 עונות ברשת ה-CW.

בין הפרויקטים הפחות מוצלחים שלו ניתן למצוא כמה פרויקטים עם המון פוטנציאל שלא הצליחו לכבוש את הקהל האמריקאי ובוטלו לפני שקיבלו את ההזדמנות להוכיח את עצמם (ע”ע “המעגל הסודי”) בניהם הסדרה שלשמה התכנסנו היום “Time after time” המבוססת על רומן באותו השם שהפך גם לסרט ב-1979 שנקרא “זה קרה מחר”. הסדרה בוטלה לאחר מספר פרקים ספורים באוויר (מתוך עונה של 12 פרקים ששודרו מאוחר יותר).


למרות שהסדרה לא זכתה להכרה המגיעה לה ובוטלה בטרם עת, בחרתי לצפות בה בכל מקרה ונהנתי מכל רגע, כל כך נהניתי שאני כאן כדי להמליץ עליה כסדרת פילר למילוי הזמן בתקופת היובש הטלוויזיוני הבאה עלינו (ספטמבר/אוקטובר איפה אתם?).

מטעמי ספויילרים לא אצלול עמוק אל תוך פרטי העלילה או אציין כמה מהדמויות האהובות עלי כדי לשמור על אלמנט ההפתעה שבהחלט משחק תפקיד חשוב כאן: העונה (12 פרקים), מספרת את סיפורו הבדיוני של סופר המדע הבדיוני הנודע ה.ג’י. וולס בצעירותו (פרדי סטרומה, UNREAL) אשר לא רק כתב על מכונת זמן אלא הצליח באמת לבנות אחת ב1893.

Time After Time, 101 - Freddie Stroma and Josh Borman

וולס ומוצא את עצמו במרכז אחת מתעלומות הרצח המפורסמות ביותר בעולם כאשר חברו הטוב – ד”ר ג’ון סטיבנסון (ג’וש באומן, “נקמה”), שמתגלה כלא אחר מאשר ג’ק המרטש, משתמש במכונת הזמן כדי לברוח מהסקוטלנד יארד לשנת 2017 ומכריח את וולס לנסוע בזמן בעקבותיו כדי למנוע ממנו לבצע רציחות נוספות בזמננו.

במהלך הסדרה אנו מגלים שהספרים שוולס עתיד לכתוב מבוססים על אירועים שהוא חווה בזמן המרדף אחרי סטיבנסון, ספרים המערבים תעלומה מסתורית המחברת בין הנדסה גנטית ומסע בזמן.

0hero

וולס זוכה לעזרה מג’יין ווקר (ג’נסיס רודריגז), היסטוריונית אשר עובדת במוזיאון בו מוצגת תערוכה המוקדשת למכונת הזמן והיצירות הספרותיות שלו, שהופכת כמעט מיד למושא אהבתו (אך בשום צורה לא עלמה במצוקה) ו-וונסה אנדרס (ניקול ארי פרקר) – אשת עסקים, מיליארדרית, צאצאית של וולס שהוריה קשורים לתעלומה אותה אנו מנסים לפענח במהלך העונה.

העלילה בנויה כמו ספר מתח המערבב פנטזיה, מדע בדיוני, מסתורין-רצח וגם קצת רומנטיקה. כמובן שהסדרה נוגעת בהשלכות של מסע בזמן (מה קדם למה: הביצה או התרנגולת?) מבלי להעיק עם תאוריות וטיעונים שכבר שמענו אינספור פעמים במקומות אחרים ומתמקד בעיקר בכיף מהסוג הישן של “מה יקרה הלאה?”.

FREDDIE STROMA, JOSH BOWMAN

כיאה לסדרה המתעסקת במסע בזמן גם הנושאים הסטנדרטים של גזענות, סקסיזם, חוקים חברתיים ומלחמות עולים לדיון יחד עם ביקורת שלילית על השימוש לרעה בטכנולוגיה, מדע, רפואה ונשק. למרות כל אלו הסדרה מציגה נקודת מבט דיי רומנטית בנאיביות שלה הן מבחינה עלילתית והן מבחינת מסר, אך אם אתם מחובבי ה.ג. וולס, בוודאי תהנו מהרפרנסים לספריו “האיש הבלתי נאה”, “האי של דוקטור מורו” וכמובן “מכונת הזמן” אשר הביעו ביקורת חברתית נוקבת על טבע האדם ומצב האנושות (וכל זאת עוד לפני 2 מלחמות עולם).

גם הדמויות עצמן הרבה יותר מורכבות ממה שנדמה ממבט ראשון, אם בהתחלה ישנה התניה של טוב מול רע במובן האבסולוטי של המילה, ככל שהפרקים מתקדמים ניתן לראות שהעולם, גם בתוך הסדרה, הוא לא שחור או לבן ואף דמות היא לא באופן מוחלט רעה או טובה, גם לא ג’ק המרטש.

time-after-time-freddie-stroma-2

פרדי סטרומה (וולס) ויתר על תפקידו ב”משחקי הכס” (דיקון טארלי) לטובת התפקיד הראשי בסדרה ולמרות שיש הטוענים שההימור לא השתלם לו אשחק את פרקליטת השטן ואומר שעדיף תפקיד ראשי בסדרה שבוטלה מאשר תפקיד קטנטן (ויסלחו לי המעריצים – לא משמעותי) בסדרה המצליחה ביותר בעולם, לפחות כאן הוא זכה לכבוש את קהל המעריצים, קטן ככל שיהיה, כדמות דומיננטית.

Time after time משחקת על משבצת דומה לסדרה Timeless שדווקא כן נתפסה על ידי הקהל האמריקאי וחודשה לעונה שניה, אך עבורי דווקא השניה פחות מוצלחת ונטשתי אותה בשלבים מאוד מוקדמים. אחרי בינג’ של יומיים אני כבר מתגעגעת למבטא הבריטי הכובש של וולס וסטיבנסון ומלאת אכזבה שהסדרה לא המשיכה הלאה אך לא מצטערת שהשקעתי בה את זמני.

שווה צפייה!

השאר תגובה