מימון המונים לספר חדש של ערן אביאני שילמד אתכם לצייר קומיקס, שיחה מעמיקה (אך משעשעת) עם גל זלזניאק וטל גולדברג, הבימאים של “אני לא מאמין, אני רובוט?!”, סקירה של “ארבעת המופלאים” גרסת 1994 שמעולם לא יצאה לבתי הקולנוע ושתי תוכניות אינטרנט העוסקות בכל מה שחנון, G3 ו-CROSSOVER. לינקים מסקרנים מרחבי הרשת הישראלית.
ערן אביאני הוא ללא ספק אחת מהאושיות המרכזיות בעולם הקומיקס הישראלי, הוא יוצר (סדרת “ארינאה”, הגדנע”ע) ובעלי סטודיו “קומיקום“. בימים אלו הוא משיק קמפיין מימון המונים כשהכוונה היא בסופו של דבר לייצר ספר לימוד על איך לצייר קומיקס. ניתן לערן להסביר את הפרוייקט בדבריו שלו (שלקוחים מעמוד ה-Headstart שהעלה): “ברצוני לחסוך מכם לפחות חלק מהדרך (והעלויות) שנאלצתי לעבור בעצמי באמצעות ספר הדרכה שינצל את כל הניסיון שצברתי – גם ביצירה וגם בהוראה. הספר ילווה בעשרות איורים שיציגו את כל תהליך היצירה, שלב אחר שלב. בתור התחלה נלמד לצייר דמויות ורקעים עם שיעורים בעקרונות הציור, אנטומיה בסיסית ופרספקטיבה. בהמשך נראה איך ניתן לאפיין את הדמויות שלנו ולגרום להן לנוע, ובסוף נחבר את הכל ביחד עם שיעורים על הרכבה של תמונה ותכנון של עמוד קומיקס. נעסוק גם בכלי ציור שונים ובשימוש בדיו”.
כנסו לעמוד הקמפיין ב-Headstart, בזמן כתיבת שורות אלו, 10 אחוז מהסכום כבר נאסף.
אור סיגולי מבלוג הקולנוע “סריטה” יצא כל כך מזועזע מ”ארבעה מופלאים” שהוא החליט שהוא חייב חוויה מתקנת ועל כן חיפש, פשפש וגילה את גרסתו הגנוזה של רוג’ר קורמן משנת 1994 לקומיקס שהפך את מרוול לאימפרייה ב-1961. הוא החליט לשים את נפשו בכפו ולשבת לראות את הסרט, מתחילתו ועד סופו ואז לכתוב עליו 1000 מילה.
יונתן עמירם, מאתר Geekster, ישב עם בימאי הסרט “אני לא מאמין, אני רובוט?!” לשיחה נרחבת ומשעשעת על אהבה לקולנוע, רובוטי נינג’ות, אפקטים מיוחדים, יצhאה להרפתקה קולנועית משותפת, ו… רוב שניידר.
שתי תוכניות רשת עלו השבוע:
התכנית הראשונה, היא G3, שהגיעה לתוכנית מספר 13, שצולמה מפסטיבל “אנימיקס” שנערך בסינמטק תל אביב לא מכבר. התוכנית כוללת התייחסות לטריילר החדש של “דדפול’, ההכרזות המרכזיות בתערוכת המשחקים ‘גיימסקום’ והתייחסות להוברבורד שהציגה חברת לקסוס. את התוכנית מגישים יוצר הקומיקס אהוד בר-אל וכתב הטכנולוגיה שי לוי. אז אם יש לכם חצי שעה פנוייה ואהבה למשחקי מחשב (ומה שמסביב, זו התוכנית בשבילכם)
תוכנית רשת חדשה, בשם Crossover, עלתה לאוויר. את התוכנית מנחים מוטי קימחי ונועם נועמובסקי מחברת Slingshot Productions. התוכנית הקלילה, שנמשכת עשר דקות, מבטיחה לדבר על סרטים, סדרות וקומיקס והכל במקום אחד. בפרק הראשון מדברים השניים על הסדרה Westworld, התלבושת החדשה של ספיידרמן, היומן שניהל הית’ לאדג’ר בזמן צילומי “האביר האפל” וגם דברים שלא קשורים אך ורק למדע בדיוני או פנטסיה, כמו למשל, סרט הגנגסטרים של ג’וני דפ Black Mass.
נשמע ענק (: אנסה את קרוסאובר, נשמע די טוב…..אולי גם את G3….