כמעט ואין מחלוקת בין האוהדים על העובדה שמייקל בי ג’ורדן גילם את אחד הנבלים הטובים (אם לא הטוב ביותר) והעגולים ביותר ביקום הקולנועי של מארוול, אריק קילמונגר. “הפנתר השחור” העניק לנו לא רק נבל טוב אלה גם דמות פשוטה, עמוקה, שקל להזדהות איתה ואפילו להצדיק את מעשיה. השבוע, בפרק השישי בסדרת האנימציה המצויינת, “מה אם… ?” קיבלנו עוד מקילמונגר, בחיבור לא שיגרתי לתחילת כל הסאגה של הmcu.
המשך הקריאה כוללת ספוילרים לפרק:
הפרק מורכב בעיקר משתי קצוות סרטי סולו של היקום הקולנועי: “איירון מן” הראשון שהתחיל את כל הסיפור, ו”הפנתר השחור” שכמעט וסגר את הסאגה לפני “מלחמת האינסוף” (אם מוציאים את “אנטמן והצרעה” מהמשוואה). אפשר להסתכל על הפרט הזה כעל טריק פואטי מדליק שבוא מערבבים התחלה וסוף ויוצרים משהו חדש לגמרי.
בשחזור של אחד לאחד לתחילת “איירון מן”, טוני סטארק (מייק וינגארט) כמעט ונחטף באפגניסטן אך ניצל ברגע האחרון ע”י אריק קילמונגר (מייקל בי ג’ורדן) כך שמסלול חייו כלל לא עובר דרך הפיכתו לאיירון מן. טוני ממנה את אריק לראש מחלקת האבטחה של תעשיות סטארק לאחר שזה חושף מהר מאוד את הקנונייה של עובדייה סטיין ( קיף ונדרהובל בחיקוי נהדר של ג’ף בריג’ס). השניים מחליטים להגשים לאריק חלום ולבנות רובוט לוחם שיגן וישחרר את אלו המקופחים בכל העולם. מי שחושד שמשהו לא קשורה הם פפר (בת’ הוייט) ורודי (דון צ’ידל).
רודי עוקב אחר קילמונגר, שבעזרת מידע מטוני, משיג את הויברניום הגנוב מ”הנוקמים עידן אולטרון”, שנמצא בידי קלו (אנדי סרקיס). במהלך העסקה הפנתר השחור מגיח מהצללים ומנסה לעצור את בן דודו, אך קילמונגר מכניע אותו ומחסל גם את טצ’אלה וגם את רודי אחרי זריקת משפט בסגנון “שרת בגן עדן או שלוט בגיהנום”. טוני מגלה מהר מאוד על מעשיו של קילמונגר, השניים מתעמתים וקילמונגר הורג, די בקלות יש לציין, את טוני. נראה שמאז הקרב עם ת’אנוס לאיירון מן יש מוטיב חוזר של מוות.
מכאן העלילה היא נטו “הפנתר השחור”. קילמונגר מגיע לווקנדה, חושף את הנשק הסודי של ארה”ב כנגד בני עמו, הופך לפנתר השחור, ומציל את הממלכה מנסיון הכיבוש של האדם הלבן, שהוא הינדס בעצמו בחשאי.
מי שמעריץ את הפנתר השחור מהקומיקס ירטוט בכיסא כשיראה את רימונדה (אנג’לה באסט) לובשת בפעם הראשונה את מדי הדורה מלאג’ה שלה כגנרלית רימונדה ומובילה את המתקפה בשם בנה המנוח בצורה כל כך אפית ומרגשת שכמעט מרגישה לנו כמו סרט ההמשך לפנתר השחור, יותר מאשר תסריט של יקום מקביל. לאחר הניצחון שורי (אזיומה אקאגה) חוברת אל פפר, השתיים מגלות את האמת מאחורי קילמונגר, והפרק נגמר במין “המשך יבוא”, כפי שכבר למדנו להבין מהפרקים הקודמים.
בפרק 6 אנחנו מקבלים בעצם שני תוצרים: מה היה קורה לו איירון מן לא היה קיים (מה שהופך את הסרט שלו למאוד ריק ומשעמם), ומה היה קורה לו היינו מקבלים גרסת המשך ל”הפנתר השחור”. בעקבות טוויסט קטנטן בסוף, שבקורח הנסיבות, עשוי היה להתאים מאוד לעלילה המרכזית של הMCU.
במשפט אחד, פרק קליל אך מכיל לא מעט גאונות. קשה מאוד לצפות מהסדרה להתעלות על הפרקים של סטאר-לורד טצ’אלה ודוקטור סטריינג’, אבל הכותבים של “מה אם” כמו גם האנימטורים והמעצבים, מוכיחים לנו שגם במכות קטנות אפשר להשאיר הרבה רושם.
ציון סופי: 4
וכסיכום אנחנו מביאים לכם את הסרטון של איתי פוקס, בעל ערוץ היוטיוב “בתוך סרטים” שמנתח את כל ביצי הפסחא שהיו בפרק 6 של “מה אם…?”: